Steijn verdedigt keuze voor Ávila en legt uit wat de Argentijn wél goed deed

Reacties

Maurice Steijn ziet na het Europa League-duel met AEK Athene (1-1) weinig redenen om te sleutelen aan de defensie van Ajax. De Haagse trainer vond dat Gastón Ávila ook veel dingen wel goed deed.

Steijn verdedigt keuze voor Ávila en legt uit wat de Argentijn wél goed deed
© Pro Shots
AEK Athens
AEK Athens
1 - 1
Ajax
Ajax

Ávila startte in Griekenland centraal achterin een bezorgde de bank van Ajax een aantal keren een hartverzakking door de bal in de opbouw in te leveren. Steijn was echter mild voor de 22-jarige Argentijn, die zijn eerste duels in Amsterdamse dienst als linksback speelde. Tegen AEK Athene speelde Jorrel Hato echter op die plek, terwijl de zeventienjarige verdediger liever centraal achterin staat.

'De keren dat hij me hartkloppingen bezorgt, die moet hij eigenlijk weglaten. Maar ik vind ook - dat heb je vandaag ook gezien - dat hij een aantal keren geweldig inspeelt, zodat we eronderuit kunnen voetballen', benoemde Steijn ook de pluspunten tijdens zijn persconferentie. 'Ik vind overigens dat Hato die pass ook heeft, hoor', voegde de trainer van de Amsterdammers daar aan toe.

In defensief opzicht vond Steijn dat Ávila zijn mannetje stond in Athene. 'Hij is sterk in de kopduels, slim. Hij laat zien dat hij een ervaren Argentijnse verdediger is, ik heb wel het gevoel dat we dat goed kunnen gebruiken in deze fase', aldus Steijn, die daarom niet ontevreden was met Ávila en Josip Sutalo. 'Aan de bal moet het absoluut beter, maar ik vind dat ze in de box wél goed verdedigd hebben.'

Voorlopig lijkt Steijn dan ook niet te willen afwijken van de huidige bezetting van de defensie. 'Ik wil ook werken aan vastigheid. Het kan ook zomaar zijn dat Hato een keer centraal staat en Ávila linksback. Ik vind wel dat je met Hato aan die kant iets makkelijker voetbalt. Dan heb je de driehoek Hato, Taylor, Bergwijn. Die laatste vier die blijven wat mij betreft voorlopig staan.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.