Staande ovatie van Johan Cruijff Arena bij rentree en treffer Eriksen

Reacties

Christian Eriksen heeft zijn rentree gemaakt in de nationale ploeg van Denemarken. De aanvallende middenvelder deed dat 287 dagen na zijn hartstilstand in het EK-duel met Finland. In de Johan Cruijff Arena verscheen de oud-Ajacied weer ten tonele tijdens de interland tegen het Nederlands elftal. Hij scoorde bovendien binnen twee minuten.

Staande ovatie van Johan Cruijff Arena bij rentree en treffer Eriksen
© Pro Shots
Nederland
Nederland
4 - 2
Denemarken
Denemarken

In de wedstrijd op het EK in Kopenhagen tegen Finland zakte Eriksen in elkaar na een hartstilstand. Op het veld werd hij succesvol gereanimeerd. Na een periode van herstel kon de Deen beginnen aan zijn revalidatie. In de Premier League maakte hij namens Brentford al zijn rentree als clubspeler.

De Johan Cruijff Arena reageerde met een hartverwarmend applaus toen Eriksen bij aanvang van de tweede helft in de ploeg kwam. Ruim vier seizoenen was de middenvelder in het verleden actief voor Ajax. In zijn vertrouwde Amsterdam keerde Eriksen nu terug als international.

Lang had Eriksen niet nodig om zijn stempel te drukken. De Deen schoot binnen twee minuten fantastisch raak na een lage voorzet van Andreas Skov Olsen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.