Spurs vergroot Southampton-ellende, remise voor Ranieri op speciale avond

Reacties

In de Premier League kende Tottenham Hotspur in de midweekse vijftiende speelronde geen enkele moeite met het toch al zo geplaagde Southampton. Bij het duel tussen Fulham en Leicester City ging woensdag alle aandacht uit naar Claudio Ranieri. De Italiaanse manager bleef met de thuisploeg steken op een gelijkspel tegen zijn oude liefde.

Spurs vergroot Southampton-ellende, remise voor Ranieri op speciale avond
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
3 - 1
Southampton
Southampton

Het duel op Wembley was de eerste (en voorlopig ook de laatste) wedstrijd van interim-manager Kelvin Davis van Southampton. De bezoekers speelden afgelopen zaterdag na een 2-0 voorsprong met 2-2 gelijk tegen Manchester United, na dat resultaat werd de in maart nog aangestelde Mark Hughes afgelopen maandag op straat gezet. Eerder op de woensdag werd de Oostenrijkse trainer Ralph Hasenhüttl (ex-RB Leipzig) aangesteld, maar hij zat nog niet op de bank tegen Spurs.

Ook onder Davis begon Wesley Hoedt - net als afgelopen weekend - op de bank. Hij moest toekijken hoe de thuisploeg na nog geen tien minuten al op voorsprong kwam, door de negende competitietreffer (na een knappe assist van Christian Eriksen) van Harry Kane. Na de pauze nam Tottenham afstand: Lucas Moura en Heung-Min Son scoorden snel na elkaar.

Daarna geloofde de ploeg van Mauricio Pochettino (ex-Southampton) het wel. The Saints mochten in de blessuretijd nog iets terugdoen via Charlie Austin, maar door de nederlaag staan ze nog altijd onder de gevreesde streep. Hasenhüttl wacht dus een behoorlijk zwaar karwei.

Fulham
Fulham
1 - 1
Leicester City
Leicester City

De wedstrijd op het prachtige Craven Cottage was een emotionele ontmoeting voor Claudio Ranieri. De Italiaan werd onlangs aangesteld om het noodlijdende Fulham te redden, woensdag trof hij de club waarmee hij een legendarisch voetbalsprookje schreef. Ranieri werd voorafgaand aan het seizoen 2015/16 de manager van laagvlieger Leicester, waarmee hij alle voetbalwetten tartte door de Premier League-titel te veroveren. De meegereisde Leicester-fans zongen Ranieri voorafgaand aan én tijdens de wedstrijd dan ook luidkeels toe.

Onder de nieuwe manager is Manchester United-huurling Timothy Fosu-Mensah overigens volledig uit beeld geraakt, ook tegen Leicester zat hij niet bij de wedstrijdselectie. Vanaf de tribune zag de Nederlandse verdediger hoe Aboubakar Kamara op slag van rust de 1-0 binnenschoot. Lange tijd leek die goal Ranieri een emotionele zege te bezorgen, maar een kwartier voor tijd scoorde James Maddison namens de bezoekers.

Door die remise blijft Fulham hekkensluiter, al zijn de tekenen van herstel er onder Ranieri wel degelijk. Het debuut van de Italiaan eindigde in een 3-2 zege op Southampton, afgelopen weekend bleven de Londenaren op bezoek bij stadgenoot Chelsea (2-0 nederlaag) lang in de race.

Everton
Everton
1 - 1
Newcastle United
Newcastle United

Het verschil op de ranglijst tussen The Toffees en The Magpies is ook na woensdagavond zeven plaatsen en tien punten, maar het waren de worstelende bezoekers die de leiding namen. Salomón Rondón kreeg de bal uit een heerlijke voorzet van Jacob Murphy bij de tweede paal en rondde overtuigend af. Die voorsprong stond halverwege al niet meer op het bord, omdat de Braziliaanse aanvaller Richarlison de bal uit een scrimmage in het Newcastle-doel ramde: 1-1. Daarbij bleef het ook, waardoor het verschil tussen beide ploegen intact blijft.

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
Burnley
38
11
7
20
45-68
-23
40
16
Southampton
38
9
12
17
45-65
-20
39
17
Brighton & Hove Albion
38
9
9
20
35-60
-25
36
18
Cardiff City
38
10
4
24
34-69
-35
34
19
Fulham
38
7
5
26
34-81
-47
26
20
Huddersfield Town
38
3
7
28
22-76
-54
16
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.