Southampton heeft succestrainer Hasenhüttl binnen

Reacties

Ralph Hasenhüttl is de nieuwe manager van Southampton. De 51-jarige Oostenrijker heeft een contract tot medio 2021 getekend bij The Saints.

Southampton heeft succestrainer Hasenhüttl binnen

Hasenhüttl zat zonder club sinds zijn vertrek afgelopen zomer bij RB Leipzig. Die club leidde hij in het seizoen 2016/17 bij het Bundesliga-debuut naar een spectaculaire tweede plaats. Afgelopen jaar eindigde Leipzig als zesde en besloten club en trainer niet met elkaar door te gaan. Ralf Rangnick volgde Hasenhüttl op als trainer.

Nu begint de Oostenrijker dus aan een nieuwe uitdaging. Tot nu toe werkte hij als trainer louter in Duitsland, terwijl hij ook als speler alleen in Duitsland, Oostenrijk en België actief was.

Bij Southampton is hij de vervanger van de ontslagen Mark Hughes. De Welshman werd verantwoordelijk gehouden voor de zwakke seizoenstart van de Premier League-club. Southampton wist dit seizoen slechts één keer te winnen in de competitie, op 1 september. Daarna werd er tien keer op rij geen zege geboekt.

'Wij volgden Ralph al toen hij nog bij Ingolstadt zat. Sindsdien heeft hij zich nog veel verder ontwikkeld tot succestrainer bij Leipzig. We waren er al snel uit dat hij onze droomkandidaat was. Hij biedt ons de kans op een frisse start. Zijn enthousiasme over voetbal werkt aanstekelijk en zijn honger om een uitdagende job in de Premier League te nemen was groot', verklaart voorzitter Ralph Krueger de keuze voor Hasenhüttl op de clubsite.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.