United toont veerkracht in vermakelijk foutenfestijn tegen Arsenal

Manchester United en Arsenal hebben elkaar woensdagavond in evenwicht gehouden in een vermakelijke wedstrijd op Old Trafford. The Gunners gaven tot twee keer toe een voorsprong weg tegen de ploeg van de geplaagde manager José Mourinho.

Manchester United
2 - 2
Arsenal
Arsenal

Het was voor het eerst sinds 1986 dat noch Sir Alex Ferguson noch Arsène Wenger langs de lijn stond bij een ontmoeting tussen United en Arsenal. Wenger werd afgelopen zomer opgevolgd door Unai Emery en de positie van Mourinho staat onverminderd onder druk. Tegen Arsenal was opnieuw te merken dat de ploeg erg kwetsbaar is. Arsenal was in de beginfase de betere ploeg en drong aan voor de openingstreffer.

Grote kansen leverde het Arsenal nog niet op, maar dankzij een grote flater van United-doelman David de Gea kwam na 26 minuten wel de 0-1 op het scorebord te staan. Uit een corner van Lucas Torreira kopte verdediger Shkodran Mustafi slim naar de grond. De Gea had moeite om de bal te klemmen, liet los en zag de bal vervolgens over de lijn gaan, nog voordat Ander Herrera kon ingrijpen. United richtte zich daarna wel snel op, want drie minuten later stond het 1-1. Arsenal-doelman Bernd Leno verwerkte een vrije trap van Marcos Rojo niet goed. Herrera veroverde de bal en vond de jarige Anthony Martial, die woensdag 23 kaarsjes uitblies en de bal binnentikte.

Arsenal viert de treffer van Shkodran Mustafi.

In de tweede helft duurde het even voordat de wedstrijd weer loskwam. United was het gevaarlijkst en het leek wachten op 2-1, maar de goal viel aan de andere kant. Rojo verspeelde de bal aan invaller Alexandre Lacazette, die al combinerend met Henrikh Mkhitaryan snel bij het doel van United was. Rojo kwam terug en zette een tackle in, maar zorgde er zo voor dat de bal via de voet van Lacazette in het doel rolde.

Toch lukte het Arsenal opnieuw niet om de voorsprong lang vast te houden. De toeschouwers op Old Trafford hadden nog niet met hun ogen geknipperd of het stond 2-2. Rojo gaf een diepe bal op invaller Romelu Lukaku. Door een misverstand tussen Leno en Sead Kolasinac lukte het Jesse Lingard de bal in het doel te werken. Vervolgens haalde Mourinho Rojo naar de kant om met Marouane Fellaini in de ploeg voor de 3-2 te gaan, maar goals vielen er uiteindelijk niet meer. Mkhitaryan was er nog wel dichtbij, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.

Veel schiet United niet op met het gelijkspel, want de achterstand op Arsenal, de nummer vijf, blijft acht punten. De ploeg van Mourinho heeft er nu 23 en staat op de achtste plaats.