Ranieri treurt in aanloop naar weerzien om einde Leicester-sprookje

Reacties

Claudio Ranieri was in het seizoen 2015/16 de architect van een van de grootste stunts aller tijden in de voetballerij, toen hij met Leicester City kampioen van Engeland werd. Woensdagavond staat hij als coach van Fulham voor het eerst tegenover zijn oude werkgever.

Ranieri treurt in aanloop naar weerzien om einde Leicester-sprookje

Ranieri bewaart vooral goede herinneringen aan zijn tijd bij Leicester, waar hij negen maanden na het binnenslepen van de Premier League-titel echter werd ontslagen door toenmalig voorzitter Vichai Srivaddhanaprabha en zijn collega's. Zoals bekend is Srivaddhanaprabha (op de foto boven aan de rechterkant) niet meer onder ons. De zakenman uit Thailand overleed in oktober bij een tragische helikoptercrash.

Op zijn persconferentie in aanloop naar het treffen met Leicester, woensdag op Craven Cottage, stond Fulham-coach Ranieri nog eens stil bij het overlijden van Srivaddhanaprabha. 'Er is heel veel gesproken over het sprookje', doelde de Italiaan op het kampioenschap van Leicester. 'Maar nu de voorzitter is overleden, is het sprookje voorbij. Wat blijft zijn de herinneringen aan de geweldige prestatie.'

'Ik ben erg verdrietig over wat er is gebeurd, maar we moeten verdergaan met onze levens', vervolgde Ranieri, die uitkijkt naar het weerzien met Leicester: 'Het zal erg vreemd zijn om nu tégen Leicester te spelen. Ik reken op een emotioneel moment, maar dat is oké. Zo werkt het in het voetbal. Het zal leuk zijn om iedereen weer te zien, dat weet ik zeker, maar daarna moeten we vol voor de overwinning gaan.'

De wedstrijd tegen Leicester wordt de derde wedstrijd van Ranieri als coach van Fulham. In de vorige speelronde trof hij met Chelsea (2-0 nederlaag) ook al een oud werkgever. Ranieri begon zijn avontuur bij de huidige hekkensluiter van de Premier League met een zege op Southampton (3-2).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.