Leicester City bevestigt treurig nieuws over voorzitter

Reacties

Leicester City-voorzitter Vichai Srivaddhanaprabha (60) is een van de vijf dodelijke slachtoffers van het helikopterongeluk van zaterdag. Dat heeft de Premier League-club zondagavond bevestigd.

Leicester City bevestigt treurig nieuws over voorzitter

Leicester City bracht zondag een statement naar buiten. 'Tot onze grote spijt en met een collectief gebroken hart bevestigen we dat onze voorzitter Vichai Srivaddhanaprabha een van hen is die zaterdag tragisch het leven hebben gelaten toen een helikopter met hem en vier anderen verongelukte net buiten het King Power Stadium. Geen van de vijf inzittenden heeft het overleefd.'

De helikopter van Srivaddhanaprabha, waarmee de eigenaar van Leicester bijna altijd naar de thuiswedstrijden reisde, crashte zaterdagavond op een parkeerplaats naast het King Power Stadium. De club had kort daarvoor met 1-1 gelijkgespeeld tegen West Ham United.

Srivaddhanaprabha kocht Leicester in 2010 en werd in februari 2011 ook voorzitter van de club. Leicester speelde op dat moment in het Championship en keerde met de nieuwe eigenaar in 2014 na tien jaar terug in de Premier League. Twee jaar later gebeurde wat niemand voor mogelijk had gehouden: Leicester werd voor het eerst kampioen van Engeland.

De Engelse politie heeft zondagavond ook de namen van de vier andere omgekomen passagiers vrijgegeven. Het gaat om Nursara Suknamai en Kaveporn Punpare (twee stafleden van Srivaddhanaprabha), piloot Eric Swaffer en passagier Izabela Roza Lechowicz (ook werkzaam als piloot).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.