Ranieri flikt het bij debuut, fluitconcert voor Mourinho's United

Manchester United ziet de Champions League-plaatsen steeds verder uit zicht raken. De ploeg van manager José Mourinho slaagde er in eigen huis niet in Crystal Palace op de knieën te krijgen. Claudio Ranieri beleefde een heerlijk debuut als manager van Fulham.

Manchester United
0 - 0
Crystal Palace

Manchester United leverde in eigen huis wederom een bijzonder teleurstellende prestatie. Het duel met Crystal Palace werd een wedstrijd van afgekeurde doelpunten. Op slag van rust dacht Palace, met Patrick van Aanholt in de basis en Jairo Riedewald niet bij de selectie, op voorsprong te komen via Cheikhou Kouyaté. Het doelpunt ging echter niet door vanwege buitenspel.

United, dat wel het betere van het spel had en voor rust vooral gevaarlijk werd via Juan Mata, maakte in de tweede helft hetzelfde mee. Romelu Lukaku, terug van een blessure, werkte de bal tegen het net, maar ook hij deed dat vanuit buitenspelpositie. Zonder buitenspel te staan slaagden beide ploegen er niet in te scoren, waardoor de spelers van United onder begeleiding van een luid fluitconcert teleurgesteld afdropen en Palace tevreden de terugreis naar Londen kan maken.

Brighton & Hove Albion
1 - 1
Leicester City

Met Jürgen Locadia op de bank en de weer fitte Davy Pröpper in de basis heeft Brighton & Hove Albion voor eigen publiek onnodige punten laten liggen tegen Leicester City. De ploeg kwam na een kwartier nog wel op voorsprong via Glenn Murray, de grote concurrent van de ontevreden Locadia. De spits kopte feilloos raak uit een hoekschop van Anthony Knockaert.

Op dat moment speelde Leicester City nog met elf man, maar daar kwam in de 28ste minuut verandering in. James Maddison vond het een goed idee om, met al geel op zak, er een belachelijke schwalbe uit te gooien in de hoop een penalty te krijgen. Het leverde de Engelse international echter een tweede gele kaart op.

Leicester, dat dit seizoen nog in elke competitiewedstrijd tot scoren kwam, gaf niet op en bracht met Kelechi Iheanacho en Jamie Vardy twee frisse spitsen binnen de lijnen. Publiekslieveling Vardy sleepte er uiteindelijk nog een punt uit voor The Foxes door tien minuten voor tijd een strafschop te benutten. Ook Locadia, die vlak voor tijd inviel, slaagde er niet in puntenverlies voor Brighton te voorkomen.

Fulham
Fulham
3 - 2
Southampton
Southampton

Fulham kwam op achterstand en gaf een voorsprong weg, maar stapte uiteindelijk toch met de volle buiten van het veld. Dat had het vooral te danken aan Aleksandar Mitrovic en Ryan Sessegnon. Spits Mitrovic was goed voor twee doelpunten, linksback Sessegnon nam twee assists voor zijn rekening. Zij bezorgden de nieuwe manager Claudio Ranieri daarmee een heerlijke rentree in de Premier League.

Toch was het Southampton dat binnen twintig minuten op voorsprong kwam. Stuart Armstrong denderde door de Fulham-defensie heen en schoot raak. Een rake kopbal van Mitrovic en een doelpunt van André Schürrle, na een prachtige voorzet van Sessegnon, zorgden ervoor dat Fulham met een voorsprong ging rusten.

Een prachtig schot van Armstrong betekende acht minuten na rust de 2-2, maar een puntje zat er niet in voor het Southampton van basisspeler Wesley Hoedt. Na goed doorkoppen van Sessegnon schoot Mitrovic namelijk de winnende 3-2 tegen de touwen. Daarmee bezorgde de Serviër Fulham pas de tweede overwinning van het seizoen.

Everton
Everton
1 - 0
Cardiff City

Zaterdagmiddag was het een keer niet Richarlison die de show stal bij Everton. Dit keer was er namelijk een hoofdrol voor Gylfi Sigurdsson. Theo Walcott brak na een uur op snelheid door en ging voor eigen succes, maar zag zijn inzet gestopt worden door Cardiff City-keeper Neil Etheridge. Uit de rebound was het via Sigurdsson alsnog raak. De IJslander bezorgde Everton daarmee een verdiende driepunter. The Toffees staan inmiddels stevig in de subtop en kunnen met vertrouwen toewerken naar de burenruzie met Liverpool van volgende week.