Spoeling Liverpool wordt dun: 'Maar Van Dijk en Gomez samen ook sensationeel'

Reacties

Hoewel Liverpool momenteel twee centrale verdedigers mist, maakt manager Jürgen Klopp zich geen enkele zorgen over de bezetting centraal achterin. Virgil van Dijk en Joe Gomez vormen volgens de Duitser een uitstekend duo.

Spoeling Liverpool wordt dun: 'Maar Van Dijk en Gomez samen ook sensationeel'
© Pro Shots

Van Dijk is natuurlijk een vast gezicht in het centrum van Liverpool maar Gomez speelde dit seizoen nog maar sporadisch aan de zijde van de Nederlandse sterkhouder. Nu Matip en Lovren echter aan de kant staan, lijkt de Engelsman voorlopig de aangewezen man om de boel samen met de Oranje-international dicht te houden.

Afgelopen zaterdag deden de twee dat al met succes tegen Watford en Klopp ziet de komende duels ook met vertrouwen tegemoet. Hij sprak al met Gomez over zijn rol. 'In een topploeg wacht de trein niet. Dat betekent dat andere spelers opstaan', aldus de manager van Liverpool, die Gomez tot nu weinig speeltijd gaf omdat hij niet te veel wil veranderen.

De kwaliteiten om centraal achterin te spelen, heeft Gomez volgens Klopp zeker. 'Hij is nog jong, maar ongelooflijk getalenteerd. En ik weet zeker dat deze twee jongens, Joe en Virg, ook sensationeel goed met elkaar kunnen samenspelen. Ze toonden veerkracht en lieten opnieuw zien dat we in elke wedstrijd bereid zijn te knokken.'

Van den Berg en Hoever
Met alleen nog Gomez en Van Dijk als fitte centrumverdedigers in de A-selectie, is de spoeling achterin wel dun aan het worden. Uit voorzorg heeft Liverpool in een later stadium daarom alsnog Sepp van den Berg en Ki-Jana Hoever ingeschreven voor het WK voor clubs. De twee jonge verdedigers zullen dinsdag eerst aanwezig zijn bij het League Cup-duel met Aston Villa.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer V. van Dijk
Meer over V. van Dijk
Meer J. Gomez
Meer over J. Gomez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.