Klopp fileert CL-plannen van Premier League-clubs

Reacties

Jürgen Klopp is een fel tegenstander van een mogelijke uitbreiding van de Champions League. De manager van Liverpool doet een oproep aan voetbalautoriteiten in de voor zijn club drukste maand van het jaar: voeg geen wedstrijden meer toe aan de kalender.

Klopp fileert CL-plannen van Premier League-clubs
© Pro Shots

'We moeten eerder wedstrijden schrappen dan toevoegen', reageert Klopp tegenover de BBC op de vermeende plannen om de Champions League-opzet te veranderen. 'Tot die tijd moeten we doen wat we doen.'

The Reds hebben dit seizoen al 27 officiële duels afgewerkt en krijgen de komende weken niet bepaald de kans om op adem te komen. Dinsdag wacht voor een veredeld jeugdteam de kwartfinale in het League Cup-toernooi tegen Aston Villa, waarna een dag later de hoofdmacht in Qatar aantreedt tegen Monterrey met als inzet een plaats in de finale van het WK voor clubs.

De uitspraken van Klopp lijken in te druisen tegen de wens van de leiding van Liverpool. Enkele Engelse media berichtten dat de clubs uit de Big Six (Manchester United, Manchester City, Liverpool, Chelsea, Arsenal en Tottenham Hotspur) pleiten voor meer duels in de groepsfase van de Champions League. Het is onduidelijk of dit het stadium van proefballon al is gepasseerd. Clubs en UEFA zijn achter de schermen al maanden bezig met een nieuwe opzet van de Champions League.

Klopp is niet gevraagd naar zijn mening. 'Ik heb gelezen dat clubs nog meer wedstrijden in de Champions League willen. Ik ben hier niet bij betrokken, het is absolute onzin.'

Programma Liverpool


Di 17 dec. 2019

Wo 18 dec. 2019

Do 26 dec. 2019

Zo 29 dec. 2019

Do 2 jan. 2020

Zo 5 jan. 2020

Liverpool speelt sowieso nog de strijd om het brons of de finale op het WK voor clubs.

Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.