Bekritiseerde Southgate verrast door sneren van Klopp

Reacties

Gareth Southgate begrijpt niet waarom Liverpool-manager Jürgen Klopp zo kritisch is over zijn aanpak. Het is de Engelse bondscoach opgevallen dat de Duitser nu al een paar keer via de media vraagtekens heeft geplaatst bij zijn keuzes.

Bekritiseerde Southgate verrast door sneren van Klopp
© Pro Shots

Klopp vond het in september maar niets dat Trent Alexander-Arnold in de interland van Engeland tegen Andorra op het middenveld gebruikt werd door Southgate. 'Waarom zou je van de beste rechtsback van de wereld een middenvelder maken? Dat begrijp ik niet', zei hij toen. Rond de daaropvolgende interlandperiode nam de succescoach het op voor een van zijn andere pupillen, Joe Gomez.

De 24-jarige Engelsman was in de voorbije drie maanden bijna altijd slechts reserve bij Liverpool en kwam in de Premier League dit seizoen nog maar tot twee invalbeurten. Southgate heeft Gomez dit seizoen ook nog niet geselecteerd, met als argument dat de centrumverdediger een gebrek aan speeltijd heeft bij zijn club. Die redenatie schoot in het verkeerde keelgat bij Klopp, die aanstipte dat Manchester City-verdediger John Stones dit seizoen nog geen enkele wedstrijd had gespeeld in de Premier League toen hij zowel in september als oktober geselecteerd werd door Southgate. 'Blijkbaar geldt iets anders voor meneer Stones', zei Klopp.

Southgate heeft op weg naar de komende interlands gereageerd. Hem is ook opgevallen dat Klopp opvallend kritisch is over het beleid bij de Engelse nationale ploeg. 'Ik weet niet waarom hij blijft uithalen, dat moet je aan hem vragen. Volgens mij kunnen we altijd prima overweg, maar ik heb nu ook een aantal artikelen en opmerkingen gezien. Het was interessant om te zien.'

Southgate werd voorgelegd dat het voor hem ongetwijfeld belangrijk is om een goede band te hebben met de belangrijkste clubtrainers in het land. De bondscoach relativeerde dat: 'Er zijn nogal eens trainerswissels. Het is belangrijk om lijntjes te hebben lopen richting de clubs, maar mijn band met een manager is misschien niet het belangrijkst. Maar ik denk trouwens niet dat het snel tot een trainerswissel bij Liverpool komt hoor. Ik heb geen problemen met Jürgen. Je zult aan hem moeten vragen waarom hij die opmerkingen heeft gemaakt.'

Engeland speelt vrijdag thuis tegen Albanië en sluit de groepsfase van de WK-kwalificatiereeks drie dagen later af met een uitwedstrijd tegen San Marino.

WK Kwalificatie Europa

Stand Groepsfase Groep I WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
10
8
2
0
39-3
+36
26
2
Polen
10
6
2
2
30-11
+19
20
3
Albanië
10
6
0
4
12-12
0
18
4
Hongarije
10
5
2
3
19-13
+6
17
5
Andorra
10
2
0
8
8-24
-16
6
6
San Marino
10
0
0
10
1-46
-45
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.