Een kwartier om te oefenen: Klopp verklaart defensieve onrust

Reacties

Tegen clubs als Manchester City, Internazionale, AC Milan, Chelsea, Atlético Madrid en Manchester United hield Liverpool het achterin beter dicht dan in de returnwedstrijd tegen Benfica. De Portugezen scoorden liefst driemaal tegen Liverpool, de defensie van de Engelse titelkandidaat werd voor het eerst dit jaar dusdanig op de proef gesteld. Manager Jürgen Klopp heeft een verklaring voor de defensieve onrust, maar vierde ook feest na het bereiken van de halve finale.

Een kwartier om te oefenen: Klopp verklaart defensieve onrust
© Imago
Liverpool
Liverpool
3 - 3
Benfica
Benfica

'Ik weet dat we over de wedstrijd moeten praten en over de dingen die zijn gebeurd en de doelpunten die we tegen hebben gekregen, maar als ik op dit moment niet superblij zou zijn met de kwalificatie voor de volgende ronde zou er iets goed mis zijn met me en zou het tijd zijn om te stoppen', stak Klopp tijdens het persmoment na de wedstrijd van wal.

De defensie van Liverpool kan menig voetballiefhebber wel dromen in de afgelopen jaren. Trent Alexander-Arnold op rechts, Joël Matip en Virgil van Dijk centraal en Andrew Robertson als sprintkanon op links. In de tweede wedstrijd tegen Benfica stonden er drie andere namen achterin: Ibrahima Konaté, Joe Gomez en voormalig Willem II-verdediger Kostas Tsimikas (hoofdfoto) waren nu de partners van Matip. Liverpool zit middenin een loodzwaar schema en speelde afgelopen zondag nog de topper tegen Manchester City.

En dus sloeg Klopp aan het rouleren tegen Liverpool. 'Ik heb mijn elftal op zeven posities gewijzigd, de achterste linie heeft nog nooit in deze samenstelling gespeeld', verklaarde Klopp. 'Dat heb ik dinsdag pas besloten. We hadden maar vijftien, twintig minuten om alles op orde te krijgen', doelde de Duitser op de voorbereidende training. 'Het grootste gedeelte van de wedstrijd hebben ze het goed gedaan, maar we misten de jongens achterin. Als we balverlies leden, was het niet perfect.'

Uiteindelijk kwamen spelers als Van Dijk, Arnold en Robertson helemaal niet in actie en kijkend naar het schema van Liverpool is duidelijk waarom. De eerstvolgende tegenstanders zijn Manchester City (halve finale FA Cup) en Manchester United (Premier League). Over twee weken staat ook al de eerste halve finale van de Champions League op het programma, Klopp treft met Liverpool stuntploeg Villarreal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.