Manchester City slaat in heerlijk voetbalgevecht aanval Liverpool af

Manchester City en Liverpool hebben elkaar in een zinderend voetbalgevecht in evenwicht gehouden. De kraker in de Premier League eindigde zonder winnaar, maar was een feest om naar te kijken. Door het gelijkspel behield City de koppositie in Engeland.

Manchester City
2 - 2
Liverpool
Liverpool

De afgelopen dagen werd er in Engeland flink naar de kraker tussen City en Liverpool toegeleefd. Dat bleek terecht, want de wedstrijd was van begin tot eind een genot om naar te kijken. Voorafgaand aan het duel had koploper City maar één punt meer dan Liverpool en dus was de spanning om te snijden. Pep Guardiola koos bij de thuisploeg voor Gabriel Jesus op de rechterflank en Raheem Sterling in de spits. Collega Jürgen Klopp zette Diogo Jota in de spits en liet Roberto Firmino op de bank.

Het was City dat in de beginfase de wedstrijd in handen nam. Na een kans voor Sterling, die stuitte op doelman Alisson Becker, opende de ploeg van Guardiola al vroeg de wedstrijd. Kevin De Bruyne waagde van afstand een poging. Het schot van de Belg werd aangeraakt door verdediger Joel Matip en belandde via de rechterpaal in het doel. Liverpool had echter al snel een antwoord. Bij de eerste de beste kans voor The Reds was het meteen raak. Andy Robertson slingerde de bal voor, Trent Alexander-Arnold legde terug en zag Jota van dichtbij raak schieten: 1-1.

Zo was de wedstrijd echt los en liet Jota na zijn goal bijna doelman Ederson Moraes schrikken. De keeper had de bal aan zijn voet, maar raakte de controle kwijt en zag de bal bijna over de doellijn rollen. Voordat de Portugese aanvaller de bal kon binnentikken, werkte de doelman de bal alsnog weg. City was in die fase wel de betere ploeg, terwijl Liverpool loerde op de counter. Zo schoot De Bruyne uit de draai net naast na een goede actie van João Cancelo, die even later zelf de paal schampte met een poging. City bereikte uiteindelijk wel met een voorsprong de rust. Cancelo gaf een voorzet en hoewel vier City-aanvallers buitenspel stonden, was dat bij Gabriel Jesus niet het geval. De Braziliaan schoot in een keer raak en zorgde voor de 2-1.

Gabriel Jesus zet Manchester City op 2-1.
© Imago

Guardiola en Klopp zullen in de kleedkamer het nodige hebben gezegd na de eerste helft van de kraker in het Etihad Stadium. Liverpool kende vervolgens een droomstart aan de tweede helft. Mohamed Salah had een prachtige steekpass in huis op Sadio Mané. De bal ging diagonaal naar de Senegalees, die de defensie op snelheid klopte en ook Ederson de baas was. Liverpool begon sterk aan de tweede helft. Salah gaf bijna opnieuw een assist, maar Jota vond Ederson op zijn pad.

City moest schakelen in het eerste kwartier van de tweede helft, maar herpakte zich wel. Zo moet Gabriel Jesus ver komen met een dribbel richting het doel. Robertson werd omspeeld, maar Virgil van Dijk werkte een schot van de Braziliaan weg. Even later leek de thuisploeg alsnog op 3-2 te komen. De Bruyne stak Sterling weg met een goede pass en de aanvaller rondde af, maar bleek bij het zien van de beelden buitenspel te staan. Zo ging er een streep door de goal. Beide ploegen gingen daarna nog voor de winnende goal, maar die viel niet meer. Invaller Riyad Mahrez kwam heel dichtbij met een vrije trap tegen de paal.

City en Liverpool komen elkaar volgende week weer tegen, dan in het kader van de halve finale van het FA Cup-toernooi. Komende zaterdag wordt er om 16.30 uur afgetrapt op Wembley.