Speelster die verdacht wordt van aanval op teamgenoot spreekt zich uit

Reacties

Aminata Diallo heeft voor het eerst gereageerd op haar vermeende rol bij een aanval op teamgenoot Kheira Hamraoui, die ernstige verwondingen opliep toen gemaskerde mannen haar uit een auto sleurden en sloegen met een ijzeren staaf.

Speelster die verdacht wordt van aanval op teamgenoot spreekt zich uit
© RMC Sport

Het is nu bijna een jaar geleden dat Hamraoui samen met Diallo en een andere ploeggenoot in een auto zat en vervolgens werd aangevallen. Ze werd op haar benen geslagen en hield zware verwondingen over aan de aanval, sindsdien heeft ze geen minuut meer gespeeld. Omdat er niets werd buitgemaakt, en Hamraoui voornamelijk op haar benen werd geslagen, leefde al meteen het vermoeden dat ze werd mishandeld om ervoor te zorgen dat ze niet meer kon voetballen. Diallo was destijds haar belangrijkste concurrent op het middenveld van zowel Paris Saint-Germain als de nationale ploeg van Frankrijk.

Diallo werd meerdere malen opgepakt voor verhoor, maar heeft altijd ontkend iets met de zaak te maken te hebben. De daders zijn inmiddels opgepakt en hebben toegegeven dat zij verantwoordelijk waren voor de aanval. 'Ik was het die de ijzeren staaf droeg en ik was het die Kheira Hamraoui twee keer sloeg. Mijn handlanger deed alsof hij Diallo vasthield', staat inmiddels in het politierapport.

Amanita Diallo (links) en slachtoffer Kheira Hamraoui.
Amanita Diallo (links) en slachtoffer Kheira Hamraoui.

De inmiddels clubloze Diallo heeft zich tegenover RMC Sport voor het eerst officieel uitgelaten over de aanval. Zij ontkent ook maar iets met de zaak te maken te hebben. 'Ik was opgelucht toen de aanvallers werden opgepakt. Toen hoorde ik dat ik ze ingehuurd zou hebben, maar ik ken de daders niet, ik heb ze nooit gezien.'

Diallo vindt het niet juist dat de concurrentiestrijd als motief achter de aanval wordt genoemd. 'De directeur en trainer waren tevreden over mijn inbreng, er lag een contractverlenging voor twee seizoenen voor me klaar. Er is geen enkel bewijs dat het in mijn belang was om dit te doen', doelt ze op het verwonden van haar concurrent. 'Het is waar dat zij soms startte, maar er zijn ook Champions League-wedstrijden waarin ik speelde. Hamraoui was echt niet mijn enige concurrent.'

De zaak zal zich voorlopig voortslepen, omdat de opgepakte daders toegaven dat er meer mensen betrokken waren bij de aanval.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.