Dader bekent: 'Ik was het die Kheira Hamraoui twee keer sloeg'

Reacties

Er is een nieuwe ontwikkeling in de alsmaar voortslepende zaak van Kheira Hamraoui (31). Twee gemaskerde mannen sleurden de speelster uit haar auto en takelden haar toe, vermoedelijk in opdracht van voormalig ploeggenoot Aminata Diallo (26). Eén van de daders komt nu met een bekentenis.

Dader bekent: 'Ik was het die Kheira Hamraoui twee keer sloeg'

Het incident gebeurde op 6 november van vorig jaar na een etentje van Paris Saint Germain. Hamraoui zat samen met Diallo en ploeggenote Sakina Karchaoui in de auto, toen het noodlot toesloeg. De gemaskerde mannen brachten de auto tot stilstand en openden een gewelddadige aanval. Hamraoui liep ernstige verwondingen op.

IJzeren staaf
De speelster zelf reageerde al uitgebreid op de heftige gebeurtenis. Op Twitter sprak ze van een avond die ze 'nooit zal vergeten'. 'Die achtervolgt me nog dag en nacht. De duistere avond veranderde mijn leven als voetballer en als vrouw', aldus de speelster. Ook ging ze in op het incident zelf. 'Een van de mannen trok een ijzeren staaf vanonder zijn trui of vanuit zijn broek en begon op me te slaan. Hij probeerde duidelijk mijn benen te raken, terwijl ik me probeerde te verdedigen met mijn handen.'

Lees verder onder de tweet. Let op: de tweet kan als schokkend worden ervaren. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tot nu toe zijn twee daders bekend. Eén van hen heeft voor het eerst een bekentenis gedaan, zo meldt Le Parisien. 'Ik ben moe en ik vertel nu liever de waarheid', zou dader Manzi N. (19) in een politieverhoor hebben gezegd. 'Ik was het die de ijzeren staaf droeg en ik was het die Kheira Hamraoui twee keer sloeg. Mijn handlanger deed alsof hij Diallo vasthield.'

Met de verklaring is de zaak nog lang niet afgedaan. N. stelt in zijn verklaring namelijk ook dat hij maar een van de schakels is. In totaal zouden er twee daders zijn, twee anderen zouden klaar hebben gestaan met een vluchtauto. Mogelijk zou er ook nog een vijfde persoon bij het incident betrokken zijn. Speelster Diallo wil ondanks twee arrestaties niks kwijt over de aanval op Hamraoui.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.