PSG-schandaal krijgt vervolg met verhoor en echtscheiding Abidal

Reacties

Een nieuwe wending in het vrouwenvoetbalschandaal bij Paris Saint-Germain: Éric Abidal en zijn vrouw worden ondervraagd in het onderzoek naar de aanval op Kheira Hamraoui.

PSG-schandaal krijgt vervolg met verhoor en echtscheiding Abidal
© Pro Shots

Hamraoui werd op 4 november in een auto aangevallen door gemaskerde mannen. Ze werd naar verluidt uit een auto getrokken en met een metalen staaf op haar benen geslagen. Als gevolg van diverse verwondingen kon ze niet in actie komen tegen onder meer Real Madrid.

Ploeggenoot Aminata Diallo, die achter het stuur zou hebben gezeten, werd verdacht van betrokkenheid bij de aanval, maar werd na 35 uur weer door de politie vrijgelaten.

Het is onduidelijk of Diallo nog verdachte is, maar de feiten lijken inmiddels een andere kant op te wijzen. De chip in de telefoon van Hamraoui staat immers op naam van Abidal. Toen de voormalig linksback hiermee geconfronteerd werd, bekende hij aan zijn vrouw Hayet Abidal een affaire te hebben gehad met Hamraoui toen hij directeur was bij Barcelona. Toen speelde Hamraoui, die inmiddels dus uitkomt voor PSG, voor het vrouwenteam van Blaugrana.

Éric en Hayet Abidal worden gehoord door de onderzoeksrechter in Versailles. Met de aanval op Hamraoui heeft Hayet overigens 'niets te maken', heeft advocaat Nicolas Cellupica bij AFP alvast laten weten. Wel is Hayet inmiddels een echtscheidingsprocedure gestart. De advocaat van Éric Abidal, Olivier Martin, laat weten in dit stadium van het onderzoek nog niet te willen reageren.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.