'Schokkende zoekgeschiedenis van Diallo lekt uit in onderzoek'

Reacties

Kheira Hamraoui heeft voor het eerst uitgebreid gereageerd op de geruchtmakende mishandeling die ze vorig jaar onderging. De middenvelder van de vrouwenploeg van Paris Saint-Germain werd uit een auto gesleurd en toegetakeld door twee gemaskerde mannen. Deze week werd haar voormalig ploeggenoot Aminata Diallo voor de tweede keer gearresteerd in verband met de zaak.

'Schokkende zoekgeschiedenis van Diallo lekt uit in onderzoek'

'Na maanden van lijden heb ik besloten mijn stilte te breken', schrijft Hamraoui op Twitter. Ze deelt een uitgebreid statement, inclusief foto's van haar verwondingen. 'Ik zal de avond van 4 november 2021 nooit vergeten. Die achtervolgt me nog dag en nacht. Die duistere avond veranderde mijn leven als voetballer en als vrouw. Op die trieste avond dacht ik te gaan sterven, toen twee gemaskerde mannen mij uit de auto sleurden en me sloegen met ijzeren staven. Hun doel was simpel: mijn benen breken en mijn carrière beëindigen.'

Omdat er niets werd buitgemaakt, en Hamraoui voornamelijk op haar benen werd geslagen, leefde al meteen het vermoeden dat ze werd mishandeld om ervoor te zorgen dat ze niet meer kon voetballen. Diallo was destijds haar belangrijkste concurrent op het middenveld van zowel PSG als de nationale ploeg van Frankrijk. Kort na de mishandeling nam Diallo de plek van Hamraoui over in een Champions League-wedstrijd van PSG. Zelf ontkent Diallo iedere vorm van betrokkenheid.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

L'Équipe komt zaterdag echter met aanvullende onthullingen uit het onderzoek, die geleid zouden hebben tot de arrestatie van Diallo. Uit haar zoekgeschiedenis bleek dat ze 30 oktober 2021, enkele dagen voor de mishandeling (4 november), googelde op termen als 'een cocktail van gevaarlijke drugs'. Op 3 november zocht ze naar 'een knieschijf breken'.

Hamraoui werd door twee gemaskerde mannen op brute wijze uit een door Diallo bestuurde auto getrokken. De mannen sloegen met een ijzeren staaf in op haar lichaam. Het slachtoffer had meerdere hechtingen in haar armen en benen nodig. Hamraoui en Diallo kwamen terug van een feestje dat werd georganiseerd door PSG. Ze zaten samen met een andere ploeggenoot, Sakina Karchaoui, in de auto.

© Pro Shots

Toen Karchaoui thuis was afgezet, zou Diallo langzamer zijn gaan rijden. De gemaskerde mannen brachten de auto uiteindelijk tot stilstand. Ze kregen volgens Le Parisien vrijwel meteen na de mishandeling een telefoontje van een tussenpersoon, die boos was omdat ze Hamraoui's benen niet gebroken zouden hebben. Op dat moment hadden de daders door dat Diallo achter het plan zou hebben gezeten: zij was immers de enige die zo snel kon doorgeven wat er was gebeurd.

Diallo werd in november opgepakt en ook weer vrijgelaten. Na een tien maanden durend onderzoek is ze vrijdag opnieuw gearresteerd, nadat drie mannen die worden verdacht van betrokkenheid eerder in de week al werden opgepakt. Diallo bracht de nacht van vrijdag op zaterdag door in de cel en hangt een gevangenisstraf van maximaal tien jaar boven het hoofd.

Hamraoui maakt dit seizoen geen deel uit van de selectie van PSG. Bovendien komt ze niet meer uit voor de nationale ploeg van Frankrijk. Ze spreekt van 'een van de moeilijkste periodes' uit haar leven. 'Mijn doel is altijd geweest om een profvoetballer te worden die alles geeft op het veld, met respect voor de supporters en medespelers. Ik hoop de droom die ik als klein meisje had nog lang te kunnen verwezenlijken. Ik wil weer op het grasveld staan en wedstrijden winnen. Als er één ding niet veranderd is door deze tragedie, is het mijn ambitie voor mijzelf en mijn land.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.