Speciale steun aan Vinícius Júnior levert boeiende oefeninterland op

Reacties

Brazilië en Spanje spelen volgend jaar een oefeninterland tegen elkaar. De twee grootmachten treffen elkaar als onderdeel van een campagne tegen racisme. Braziliaan Vinícius Júnior werd in Spanje regelmatig slachtoffer van racisme.

Speciale steun aan Vinícius Júnior levert boeiende oefeninterland op
© Pro Shots

Vorige maand ging het nog mis in het uitduel met Valencia. Vinícius ging verhaal halen bij het publiek in Valencia en kreeg een rode kaart nadat hij een tegenstander in het gezicht raakte. Dat zorgde voor veel emoties. Ook Justin Kluivert nam het voor hem op, maar de arbitrage was keihard. Achteraf kwam Vinícius met een statement waarin hij aangaf dat het niet de eerste, tweede of derde keer was dat dit gebeurde.

Voor, tijdens en na de oefeninterland in maart 2024 zullen de bonden van Brazilië en Spanje aandacht vragen voor dit lastige vraagstuk. 'Er is geen plek voor racistische uitingen in het voetbal', aldus Luis Rubiales van de Spaanse bond. 'Het is belangrijk dat er harder wordt gestraft na een racistisch incident', vindt zijn collega Ednaldo Rodrigues uit Brazilië.

De wedstrijd tussen Brazilië en Spanje wordt afgewerkt in Estadio Santiago Bernabéu, de thuishaven van Real Madrid. De twee landen stonden ruim tien jaar geleden voor het laatst tegenover elkaar in de finale om de Confederations Cup. Brazilië won dat duel met 3-0 door goals van Fred (tweemaal) en Neymar. De laatste oefeninterland tussen de grootmachten dateert alweer van 1999, toen het 0-0 werd.

Na de racisme-rel in Valencia werd er geprotesteerd in Brazilië.
© Pro Shots
Na de racisme-rel in Valencia werd er geprotesteerd in Brazilië.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.