Kluivert steunt Vinícius: 'Excuses namens heel Valencia'

Reacties

Justin Kluivert baalt enorm van de gebeurtenissen rond Vinícius Júnior tijdens het duel tussen Valencia en Real Madrid. De buitenspeler van de thuisploeg veroordeelde het gedrag van een deel van de eigen aanhang.

Kluivert steunt Vinícius: 'Excuses namens heel Valencia'
© Pro Shots
Valencia
Valencia
1 - 0
Real Madrid
Real Madrid

Vinícius werd in Estadio Mestalla racistisch bejegend. Dat maakte de aangeslagen aanvaller van Real Madrid twintig minuten voor het einde van de wedstrijd duidelijk aan de scheidsrechter en Valencia-spelers. Na afloop belichtte Real Madrid-coach Carlo Ancelotti het wangedrag van Valencia-supporters krachtig. Kluivert ging het onderwerp niet uit de weg tijdens een kort interview op het veld, direct na afloop.

'Dit mag nooit gebeuren. Dit is gewoon heel slecht', zei de 24-jarige Nederlander voor de camera van La Liga TV. 'Namens de hele club bied ik onze excuses aan. Dit heeft helemaal niets met voetbal te maken. Het is heel erg allemaal.'

Valencia heeft inmiddels in een statement afstand genomen van racisme en spreekt van een incident. De club gaat onderzoeken wat er precies gebeurd is en heeft aangekondigd passende maatregelen te zullen nemen.

Het tegen degradatie strijdende Valencia won tegen Real Madrid voor de tweede keer op rij. Kluivert vertolkte een belangrijke rol in de wedstrijd (1-0).

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.