Woedende Ancelotti roept op tot actie: 'Vinícius werd een aap genoemd'

Reacties

De frustratie is groot bij Carlo Ancelotti na de uitwedstrijd van Real Madrid tegen Valencia. Niet eens zozeer door de nederlaag van zijn team (1-0), maar vooral door de gebeurtenissen rond Vinícius Júnior. De Italiaan wilde het na afloop niet over voetbal hebben.

Woedende Ancelotti roept op tot actie: 'Vinícius werd een aap genoemd'
© Pro Shots
Valencia
Valencia
1 - 0
Real Madrid
Real Madrid

Ancelotti wilde niets over het optreden van zijn team kwijt, omdat hij de aandacht niet wilde afleiden van wat er met Vinícius gebeurd was in Estadio Mestalla. 'Als een speler een aap wordt genoemd en een coach vervolgens moet nadenken over het wisselen van die speler, dan is er iets erg mis met de competitie', uitte Ancelotti zijn frustratie tegenover Spaanse media.

Vinícius werd vanaf de tribunes racistisch bejegend. De linksbuiten van Real wees zelfs een vermeende dader nadrukkelijk aan. Tóch werd doorgespeeld, tot onbegrip van Ancelotti. 'Deze competitie heeft een serieus racismeprobleem. Ze kunnen Vinícius toch niet een aap noemen? Zonder consequenties? De wedstrijd moet dan worden stilgelegd. Dat zou de enige optie moeten zijn', zei de coach.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ancelotti sprak met Vinícius toen de buitenspeler het twintig minuten voor het einde zat was en dus naar de tribunes wees. Ancelotti: 'Vinícius wilde niet verder spelen. Ik zei tegen hem dat het niet eerlijk zou zijn als hij zou moeten stoppen. Hij is namelijk het slachtoffer, niet de dader.' De 22-jarige Braziliaan verloor in de extra tijd zijn zelfbeheersing en kreeg direct rood na het uitdelen van een klap tijdens een opstootje.

Reactie Vinícius
Vinícius heeft via Instagram gereageerd en is duidelijk: 'De prijs die de racisten winnen is dat ik word weggestuurd. Dit is geen voetbal, dit is La Liga.' Met die laatste cynische zin verwijst de aanvaller naar een marketingspreuk van de Spaanse competitie, die met die zin duidelijk wil maken dat La Liga iedere andere competitie overstijgt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.