Spanje volgt Japan naar achtste finales op WK na ruime zege op Zambia

Spanje en Japan hebben zich woensdag verzekerd van een ticket voor de achtste finales op het WK in Australië en Nieuw-Zeeland. De Spaanse vrouwen rekenden simpel af met Zambia en Japan versloeg Costa Rica.

Spanje
Spanje
5 - 0
Zambia
Zambia

Spanje was in Auckland al snel klaar met Zambia, dat in de eerste groepswedstrijd al met ruime cijfers verloor van Japan (0-5). Real Madrid-middenvelder Teresa Abelleira opende na negen minuten de score en kort daarna maakte Jenifer Hermoso, die haar honderdste interland speelde, de 2-0.

Zambia, dat in de voorbereiding op het WK nog een verrassende oefenzege boekte op Duitsland, kon de schade nog lange tijd beperkt houden, maar in de tweede helft sloeg Spanje alsnog drie keer toe. Na ruim een uur spelen zetten de Spaanse vrouwen weer aan: Alba Maria Redondo Ferrer (twee doelpunten) en Hermoso (met haar tweede treffer) bepaalden de eindstand op 5-0.

Japan
Japan
2 - 0
Costa Rica
Costa Rica

Spanje strijdt met Japan in de laatste onderlinge wedstrijd om de winst in Groep C. De Japanse vrouwen hadden woensdag aan één helft genoeg om Costa Rica over de knie te leggen. Hikaru Naomoto en Aoba Fujino scoorden binnen het half uur voor de wereldkampioen van 2011. Volgende week maandag treffen Japan en Spanje elkaar in Wellington (Nieuw-Zeeland).