Lachen vergaat Nieuw-Zeeland snel op WK door pijnlijke nederlaag

Het Nieuw-Zeelandse vrouwenelftal staat weer met beide benen op de grond. Na de knappe overwinning tegen Noorwegen (1-0) donderdag op het WK, verloor de ploeg dinsdagochtend met 1-0 van de Filippijnen.

Nieuw-Zeeland
0 - 1
Filippijnen
Filippijnen

Nieuw-Zeeland had in de tweede groepswedstrijd op het WK in eigen land de overhand tegen de nummer 46 van de wereld. De Nieuw-Zeelandse vrouwen hadden meer balbezit en kregen meer kansen, maar keken al vroeg tegen een achterstand aan. In de 24ste minuut opende Sarina Bolden de score namens het Filippijnse elftal, dat vrijdag nog had verloren van Zwitserland.

In de tweede helft leek het toch nog goed te komen voor Nieuw-Zeeland. De ploeg schoot al snel een keer tegen de paal en zag even later ook nog een keer een doelpunt worden afgekeurd vanwege buitenspel. In de slotfase zou het bevrijdende doelpunt niet meer vallen.

Kwalificatie lijkt nu een lastig verhaal te worden voor de Nieuw-Zeelanders. In de laatste wedstrijd wacht namelijk nog groepshoofd Zwitserland, dat vandaag nog tegen Noorwegen speelt.

Colombia
Colombia
2 - 0
Zuid-Korea
Zuid-Korea

Eerder op de dag speelden Colombia en Zuid-Korea al tegen elkaar op het WK voor vrouwen in Nieuw-Zeeland en Australië. Door twee vroege goals van Catalina Usme en Linda Caicedo ging het Zuid-Amerikaanse land er met de zege vandoor.

Caicedo, die de 2-0 maakte, heeft overigens een inspirerend verhaal. De Colombiaanse speelster kreeg drie jaar geleden toen ze vijftien jaar was kanker, knokte zich terug en maakte vanochtend haar eerste doelpunt ooit op het WK. Met haar 18 jaar en 153 dagen is ze op Marta na na jongste Zuid-Amerikaanse doelpuntenmaker ooit op een WK.