Spagaat bij vakbond: onbegrip over Super League én uitsluiting spelers

Reacties

De internationale spelersvakbond FIFPRO hinkt op twee gedachten na het ontstaan van de Super League-soap. Dit weekend lekte uit dat diverse Europese topclubs een principeakkoord hadden bereikt over een nieuw op te zetten competitie, de UEFA en FIFA reageerden fel.

Spagaat bij vakbond: onbegrip over Super League én uitsluiting spelers
© Pro Shots

De Super League zorgt voor een tweestrijd in het voetbal en ook FIFPRO komt met een boodschap met twee lagen. In een statement op de officiële website stelt de vakbond dat dit idee het voetbal ernstig kan beschadigen. 'Een nieuwe competitie ondermijnt de positieve verspreiding van de sport en kan onherstelbare schade aanrichten', is de FIFPRO overduidelijk tegen de komst van een Super League.

Maar de vakbond is het ook niet eens met de UEFA. De bond reageerde na het idee woedend en via baas Aleksander Ceferin werd aangekondigd dat spelers die uit gaan komen in de Super League niet meer welkom zijn op een EK of WK. 'Er wordt nog steeds misbruik gemaakt van spelers, die als pionnen worden gebruikt in deze onderhandelingen. Dit is onacceptabel voor FIFPRO. Wij zullen ons krachtig verzetten tegen maatregelen die de rechten van de spelers schenden, zoals spelers verbieden om uit te komen voor nationale teams.'

Lees hier het volledige statement van FIFPRO (in het Engels)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.