Spaanse bondscoach: 'Twee beste elftallen in Europa staan in de finale'

Reacties

Luis de la Fuente hoopt zondag zijn eerste prijs te pakken als bondscoach van Spanje. De laatste keer dat de Spanjaarden een trofee binnen haalden, was tijdens de zomer van 2012. Toen werd het EK in Polen en Oekraïne gewonnen.

Spaanse bondscoach: 'Twee beste elftallen in Europa staan in de finale'
© Pro Shots
Kroatië
Kroatië
ns
0 - 0
Spanje
Spanje

De la Fuenta nam het WK in Qatar de rol van bondscoach over van Luis Enrique. Hij maakte de overstap van Spanje Onder-21. In aanloop naar de eindronde van de Nations League verloor Spanje verrassend in de EK-kwalificatiereeks van Schotland, maar donderdagavond rekende La Furia Roja af met Italië (2-1).

'Nu we in de finale van de Nations League staan, zijn wij met Kroatië de twee beste nationale ploegen van Europa', vertelde De La Fuenta tegen Marca. 'Ik denk dat we vrij gelijkwaardige elftallen hebben, maar we hebben wel allebei andere kwaliteiten.'

'Kroatië heeft een team dat nooit opgeeft. Je mag hen nooit onderschatten of denken dat je al gewonnen hebt. Als collectief behoren ze tot de top van Europa. Ze zijn heel sterk', aldus de Spaanse bondscoach. De finale van de Final Four is zondagavond in De Kuip. Eerder op de dag is de troostfinale tussen Italië en Nederland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.