Spanje met Frans centrum en oudste international ooit naar finale

Reacties

Voor het grote publiek was Robin Le Normand de grote onbekende in het elftal van Spanje tijdens de halve finale van de Nations League. De centrale verdediger maakte zijn debuut tegen Italië (2-1) en deed dat met verve. Na afloop reageerde hij dolgelukkig.

Spanje met Frans centrum en oudste international ooit naar finale
© Pro Shots
Spanje
Spanje
2 - 1
Italië
Italië

Le Normand kwam goed voor de dag in Enschede. In de Grolsch Veste veroorzaakte hij met een ongelukkige handsbal een strafschop voor de Italianen, maar verder bleef hij in een gevecht met Ciro Immobile goed overeind. Opvallend is dat het volledige defensieve centrum van de Spaanse ploeg bestond uit geboren Fransen. Zowel Le Normand als compagnon Aymeric Laporte is namelijk geboren in Frankrijk.

De samenwerking met Laporte beviel de verdediger van Real Sociedad goed. Mede daardoor raakte hij ook na het penaltymoment niet van zijn stuk. 'Een handsbal gebeurt wel eens in het voetbal. Ik moest het hoofd koelhouden, want we hadden nog een lange wedstrijd te gaan. Ik vond dat we daarna spectaculair goed waren', reageerde Le Normand bij Marca.

'Ik voelde me erg goed', zei de zelfverzekerde verdediger. Hij prees met name Laporte en routinier Jesus Navas, die als rechtsback speelde. 'Navas en Laporte hebben me enorm geholpen. Ze hebben er voor gezorgd dat het eigenlijk heel makkelijk voor me werd gemaakt.'

Navas werd in Enschede de oudste speler die ooit het shirt van de nationale ploeg droeg. De 37-jarige veteraan van Sevilla passeerde recordhouder Antoni Ramallets. Als Spanje komend weekend afrekent met Kroatië pakt het voor het eerst sinds 2012 weer een hoofdprijs.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Nations League
Meer over UEFA Nations League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.