KNVB miljoenen rijker na deelname aan Nations League en EK voor vrouwen

Reacties

De KNVB heeft vorig seizoen via het Nederlands elftal en de Oranje Leeuwinnen een slordige negen miljoen euro aan UEFA-premies mogen ontvangen. Dit bedrag bestaat uit deelname aan de Nations League voor mannen en het EK voor vrouwen.

KNVB miljoenen rijker na deelname aan Nations League en EK voor vrouwen
© Pro Shots

Oranje bereikte vorig seizoen ten koste van België, Wales en Polen de finaleronde van de Nations League. Deelname aan het Europese minitoernooi leverde al 2,25 miljoen op, kwalificatie voor de eindronde verdubbelde dat bedrag. Voor deelname aan de finaleronde van de Nations League kreeg de KNVB nog eens 2,5 miljoen, terwijl de winst uit de kaartverkoop werd verdeeld onder de vier finalisten. In totaal streek de KNVB via het mannenelftal 7,7 miljoen op. Winnaar Spanje werd uiteraard grootverdiener in de Nations League, met 11,2 miljoen.

De Nederlandse vrouwen werkten vorig seizoen het EK in Engeland af. Na drie groepswedstrijden werden de Oranje Leeuwinnen in de kwartfinale direct uitgeschakeld door Frankrijk. In de verlenging ging het mis voor het team van de inmiddels vertrokken bondscoach Mark Parsons. In totaal kwamen de Oranje Leeuwinnen net boven een miljoen euro uit aan premies. De startpremie voor het EK was 0,6 miljoen, waarna er via de prestaties nog eens 0,775 miljoen aan de premiepot werd toegevoegd.

De UEFA meldt in zijn financiële rapport dat Nederland in totaal 8,803 miljoen heeft ontvangen aan premies.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.