Rodri wil treble-seizoen bekronen en waarschuwt voor Kroatisch 'motorblok'

Reacties

Rodrigo Hernández hoopt zijn bijzonder succesvolle seizoen zondag af te sluiten met een eindzege in de Nations League met Spanje. De middenvelder van Manchester City hoopt met La Furia Roja een nieuwe succesvolle periode in te gaan.

Rodri wil treble-seizoen bekronen en waarschuwt voor Kroatisch 'motorblok'
© Pro Shots
Kroatië
Kroatië
ns
0 - 0
Spanje
Spanje

Spanje domineerde tussen 2008 en 2012 met twee EK-titels en een wereldtitel, maar de Spanjaarden konden sindsdien geen hoge ogen op eindtoernooien. Tegen Kroatië kon zondagavond in De Kuip de Nations League-trofee veroverd worden. Spanje bereikte de finale ten koste van Italië.

Rodri hoopt met een eindzege in de Nations League een nieuwe succesvolle periode van de Spanjaarden in te gaan luiden. 'We willen Spanje weer terug brengen naar de top. Slechts twee spelers uit onze groep hebben prijzen gewonnen met de nationale ploeg. Als we dit toernooi winnen, geeft dat meer vertrouwen richting toekomstige eindtoernooien', aldus Rodri op de persconferentie voor de wedstrijd tegen Kroatië.

De middenvelder beleeft een geweldig seizoen: met City won hij de treble (Premier League, FA Cup en de Champions League) en nu maakt hij kans op een Nations League-titel. 'Het zou geweldig zijn als ik deze reeks aan prijzen kan vervolgen met de nationale ploeg. Het zou voor mij een kroon op het seizoen zijn. In de groep weet iedereen hoe belangrijk deze titel kan zijn voor ons.'

Rodri verwacht dat Spanje een zware kluif gaat hebben aan Kroatië, dat woensdag na een verlenging te sterk bleek voor Oranje. 'Een van de kwaliteiten van de Kroaten is dat ze blijven knokken tot ze erbij neervallen. Dat zit in hun cultuur, maar daarbij hebben ze ook een heel talentvolle generatie. Ze hebben weinig kansen nodig om tot scoren te komen. Modric, Brozovic en Kovacic vormen een motorblok in het team. Ze hebben veel variatie in hun spel en zorgen voor veel positiewisselingen gedurende de wedstrijd. Op die manier verrassen ze hun tegenstander. We zullen tactisch slim moeten zijn om hen af te stoppen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.