Spaanse bond ontslaat coach van gouden vrouwenploeg

Reacties

Jorge Vilda is niet langer de bondscoach van het Spaanse vrouwenteam. De 42-jarige Madrileen heeft dinsdag van de Spaanse bond te horen gekregen dat hij is ontslagen.

Spaanse bond ontslaat coach van gouden vrouwenploeg
© Pro Shots

Vilda stond acht jaar aan het roer bij het Spaanse vrouwenteam, dat onlangs in Australië een historisch succes boekte door het WK te winnen. Daarna begon de grote onrust rond bondsvoorzitter Luis Rubiales. De bondsvoorzitter eiste met een kus de aandacht op tijdens de prijsuitreiking, waarna verhalen naar buiten kwamen over de verziekte cultuur die onder leiding van Rubiales is ontstaan bij de Spaanse bond.

Op Vilda was al langer veel kritiek. Vorig jaar nog eisten vijftien speelsters van het nationale vrouwenteam het vertrek van de bondscoach. Zijn aanpak riep veel weerstand op en zou slecht zijn geweest voor de 'emotionele toestand' en 'gezondheid' van de internationals. Van Rubiales mocht Vilda aanvankelijk gewoon blijven zitten.

Assistent Montse Tome wordt doorgeschoven naar de positie van bondscoach. Zij is de eerste vrouwelijke bondscoach ooit bij de Spaanse vrouwenploeg. Als speler was Tome actief voor onder meer Barcelona.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.