Spaanse stafleden kiezen partij in Rubiales-rel en stappen massaal op

Reacties

Jorge Vilda zal een bijna volledig nieuwe technische staf moeten samenstellen bij het nationale vrouwenelftal van Spanje, dat eerder deze maand wereldkampioen werd. Liefst elf leden van de staf (die bestond uit vijftien personen) hebben zaterdag laten weten dat zij opstappen.

Spaanse stafleden kiezen partij in Rubiales-rel en stappen massaal op
© Pro Shots

Het heeft alles te maken met de rel rondom bondsvoorzitter Luis Rubiales, die na de WK-finale Jennifer Hermoso tegen haar zin in op de mond kuste. De verwachting was dat Rubiales zijn ontslag zou gaan aanbieden, maar vrijdag maakte hij duidelijk dat hij dit absoluut niet van plan is. Dit tot afgrijzen van clubs en spelers. De FIFA heeft Rubiales voorlopig geschorst.

De Spaanse voetbalbond kwam eerder op de zaterdag met een zeer opmerkelijk statement, waarin Hermoso voor leugenaar werd uitgemaakt. Elf stafleden van de Spaanse vrouwenploeg hebben nu duidelijk partij gekozen en stappen op. Onder hen ook Montserrat Tomé, de rechterhand van bondscoach Vilda, die wél gewoon zal aanblijven.

'Het is voorbij', schrijft Tomé op X (voormalig Twitter). 'Ik zou willen dat we hadden kunnen praten over wat we bereikt hebben.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.