Veelbesproken bondsvoorzitter Rubiales weigert op te stappen

Reacties

Luis Rubiales heeft geweigerd op te stappen bij de Spaanse voetbalbond. De voorzitter hield vrijdag een lange toespraak en de strekking daarvan was duidelijk. 'Ik zal niet aftreden. Ik zal niet aftreden.'

Veelbesproken bondsvoorzitter Rubiales weigert op te stappen
© Pro Shots

De preses kreeg een storm van kritiek over zich heen nadat hij wereldkampioene Jennifer Hermoso na de WK-finale van zondag tussen Spanje en Engeland vol op de mond kuste. 'Ik zal tot het einde vechten', ging de bondsvoorzitter daarna verder.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De preses maakte eerder al zijn excuses voor zijn handelen na de wereldtitel van Spanje, maar daarmee verstomde de discussie rondom zijn persoon niet. Zijn positie bij de Spaanse voetbalbond bleef onderwerp van gesprek, maar Rubiales weigerde vrijdag zijn conclusies te trekken en op te stappen.

Spaanse politici hadden eerder nog geen goed woord over voor Rubiales. 'Dit is een vorm van seksueel geweld, waar vrouwen dagelijks het slachtoffer van zijn. Dit mogen we niet accepteren', verklaarde Irene Montero, waarnemend minister van Gelijkheid. 'Onaanvaardbaar, Rubiales moet aftreden', zei een woordvoerder van de tweede vicepremier Yolanda Diaz. Rubiales reageerde op die aantijgingen met de woorden 'vals feminisme'. 'Ik zal juridische stappen ondernemen tegen Yolanda Díaz, Irene Montero, Ione Belarra en Pablo Echenique.'

Het nieuws van Rubiales, die sinds 17 mei 2018 werkzaam is als voorzitter van de voetbalbond, sloeg in als een bom en maakte direct veel los in Spanje. De 45-jarige Spanjaard verdient bij de Spaanse voetbalbond een salaris van 650.000 euro per jaar, terwijl hij jaarlijks 250.000 euro van de UEFA kreeg bijgeschreven op zijn bankrekening aangezien hij vicevoorzitter van het executief comité is.

Een reactie van Iker Casillas, die destijds met Rubiales streed om de positie bij de Spaanse voetbalbond en fervent tegenstander van de 45-jarige Spanjaard, liet niet lang op zich wachten na de toespraak. De voormalig doelman van Real Madrid en wereldkampioen met Spanje in 2010 had weinig woorden nodig. 'Schaamte', schreef de 42-jarige Casillas.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.