Uithaal Spaanse bond naar 'liegende' Hermoso nieuw hoofdstuk in Rubiales-soap

Reacties

De Spaanse voetbalbond (RFEF) heeft een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de soap rond de veelbesproken kus van voorzitter Luis Rubiales aan Jennifer Hermoso. In een statement worden juridische stappen aangekondigd tegen de Spaanse international.

Uithaal Spaanse bond naar 'liegende' Hermoso nieuw hoofdstuk in Rubiales-soap
© Pro Shots

Rubiales weigerde vrijdag ondanks de toenemende druk om op te stappen naar aanleiding van de kus op de mond die gaf aan Hermoso, nadat de Spaanse vrouwen het WK in Australië en Nieuw-Zeeland hadden gewonnen. De speelster van Barcelona ontkende dat zij had ingestemd met de zoen, maar die lezing wordt nu bestreden door de Spaanse bond.

'Het bewijs is overduidelijk, de voorzitter heeft niet gelogen', klinkt het in een statement. De bond schrijft daarin dat zij er samen met Rubiales alles aan zal doen om te bewijzen dat Hermoso leugens heeft verspreid en dat er juridische stappen zullen worden ondernomen naar aanleiding van het statement van Hermoso en de Spaanse spelersvakbond.

Dat Hermoso net als negentien collega-internationals weigert uit te komen voor Spanje zolang Rubiales voorzitter is, accepteert de RFEF ook niet. De bond meldt dat de speelsters de verplichting hebben om uit te komen voor de nationale ploeg. Ook Real Betis-spits Borja Iglesias stelt zich niet beschikbaar als international, zolang de bond geen actie onderneemt.

Bekijk hier al onze video's
Meer Spanje Vrouwen
Meer over Spanje Vrouwen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.