Southgate neemt duidelijk standpunt in over fel bekritiseerde Maguire

Reacties

De Engelse bondscoach Gareth Southgate peinst er niet over om Harry Maguire te laten vallen, nu de verdediger bij zijn club Manchester United te maken krijgt met felle kritiek. Volgens Southgate is duidelijk dat Maguire in staat is om op het absolute topniveau te spelen.

Southgate neemt duidelijk standpunt in over fel bekritiseerde Maguire
© Pro Shots
Engeland
Engeland
3 - 0
Ivoorkust
Ivoorkust

De 29-jarige Maguire is bezig aan een teleurstellend seizoen bij United en ligt daardoor onder een vergrootglas. Voormalig United-middenvelder Roy Keane, tegenwoordig werkzaam als analist, noemde het spel van de verdediger onlangs nog 'een schande'. In Engeland ontstond hierdoor de discussie of Maguire wel opgeroepen had moeten worden voor de oefenduels met Zwitserland (van afgelopen zaterdag) en Ivoorkust (dinsdag).

Southgate heeft daar geen moment over getwijfeld, zo maakte hij maandag op een persconferentie duidelijk. 'Hij heeft ons naar de halve finale van een WK en naar de finale van een EK geholpen, dus er bestaat geen twijfel dat hij meer dan in staat is om op het hoogste niveau te spelen', zei de bondscoach over Maguire. 'In de herfst was hij ook heel goed voor ons. Manchester United zit nu in een moeilijke fase, maar dat betekent niet dat spelers jaren achter elkaar slecht zijn en toch spelen.'

De vorm van zijn internationals houdt Southgate uiteraard wel bezig. 'Maar dat maakt het altijd lastig, want we hebben een paar spelers die het altijd goed hebben gedaan bij de nationale ploeg', zei de keuzeheer. 'Ik weet dat iedereen wel een mening heeft over wie moet worden opgeroepen en wie niet. Het is aan ons om de spelers te selecteren die ons de beste kans geven om te winnen.'

Maguire bleef afgelopen zaterdag de gehele wedstrijd tegen Zwitserland langs de kant en zag Engeland met 2-1 winnen. De verwachting is dat de 41-voudig international dinsdag tegen Ivoorkust weer speelminuten zal maken. Maandag viel er een concurrent van Maguire weg: de FA meldt dat Manchester City-verdediger John Stones vanwege een blessure is teruggekeerd naar zijn club.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.