Solide Italië met simpele zege op weg naar EK

Italië heeft in zijn laatste oefenwedstrijd voor het EK een moeiteloze zege geboekt op Finland. Het werd in Verona 2-0 voor de Azzurri.

Italië kwam in de 27ste minuut op voorsprong via Antonio Candreva. Hij ontfermde zich over de door arbiter Bas Nijhuis gegeven strafschop. Invaller Daniele De Rossi maakte er in de 71ste minuut met een kopbal 2-0 van.

Italië maakte tegen Finland vooral verdedigend veel indruk. De Noord-Europeanen waren offensief dermate onmachtig, dat zij in negentig minuten geen enkel schot tussen de palen losten. Vaste reservedoelman Salvatore Sirigu, die zich eenmalig mocht laten zien omdat Gianluigi Buffon rust kreeg, beleefde zodoende een van de rustigste avonden uit zijn loopbaan.

Het EK begint voor Italië volgende week maandag met een duel met België. Ierland en Zweden zijn de andere opponenten.