'Sociedad en Betis frustreren Barcelona in zoektocht naar spits'

Reacties

Het lijstje met kandidaten voor de vacature in de spits bij Barcelona wordt steeds korter. Real Sociedad en Real Betis vragen volgens Spaanse media de hoofdprijs voor Willian José en Loren, waardoor technisch directeur Éric Abidal zich nu op goedkopere opties richt.

'Sociedad en Betis frustreren Barcelona in zoektocht naar spits'
© Pro Shots

Barça mag ondanks het sluiten van de transfermarkt zeer waarschijnlijk nog een spits halen, omdat onlangs bekend werd dat Ousmane Dembélé zes maanden aan de kant staat. Deze donderdag heeft de club het medische rapport van de Franse aanvaller ingeleverd bij La Liga. Een speciale commissie zal binnen 72 uur beslissen of inderdaad aan de voorwaarden is voldaan om een uitzondering te maken en het licht op groen te zetten voor een tussentijdse noodaankoop.

De zoektocht naar een aanvaller die de spoeling voorin wat minder dun moet maken, verloopt vooralsnog stroef. Tijdens de reguliere transferperiode beet Barcelona zich al stuk op de vraagprijs van bijvoorbeeld Valencia-spits Rodrigo en nu kan het ook niet voldoen aan de eisen van Sociedad en Betis. De Basken verlangen naar verluidt 30 à 35 miljoen euro voor Willian José, terwijl Loren alleen weg mag uit Sevilla voor de contractueel vastgestelde som van 40 miljoen euro.

Volgens Spaanse kranten blijven er daarmee nog drie goedkopere opties over. Getafe-aanvaller Ángel Rodríguez en Alavés-spits Lucas Pérez stonden al langer op het lijstje van Abidal en daar is recentelijk ook Roger Martí van Levante aan toegevoegd. Volgens Mundo Deportivo zou hij zelfs wel eens de man zijn voor wie Barça uiteindelijk gaat. De 29-jarige spits scoorde dit seizoen al tien keer, is veelzijdig en naar verluidt op te pikken voor zo'n twaalf miljoen euro.

Duidelijk is wel dat de gedroomde optie van Barcelona er niet tussen zit. De club wil dan ook niet te diep in de buidel tasten voor een speler die dit seizoen nog hooguit veertien wedstrijden in actie kan komen. Dat is namelijk nog het aantal duels dat Barça na volgend weekend voor de boeg heeft in La Liga. In de Champions League mag de club de noodaankoop niet inzetten. Zijn taak is dan ook vooral Lionel Messi, Antoine Griezmann en Ansu Fati te ontlasten in de laatste maanden van het seizoen. 

'Eindelijk zie je de connectie Messi-Frenkie ontstaan bij Barcelona'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.