Jong Barcelona-drietal krijgt de kans door waslijst aan afwezigen

Reacties

Barcelona-trainer Quique Setién heeft zaterdag drie spelers van Barcelona B toegevoegd aan zijn wedstrijdselectie voor het duel van zondag met Real Betis. Door blessures bij de ervarener spelers en de winterse aftocht van anderen zat er voor Setién niet veel anders op.

Jong Barcelona-drietal krijgt de kans door waslijst aan afwezigen
© Pro Shots

In januari raakte de trainer Luis Suárez kwijt met een zware knieblessure, terwijl Ousmane Dembélé eind november al voor het laatst meedeed. Afgelopen week werd duidelijk dat de Fransman onder het mes gaat om van hamstringklachten af te komen. De kans dat hij dit seizoen nog speelt is nihil.

Suárez en Dembélé zijn niet de enigen in de lappenmand: Gerard Piqué liep in de Copa del Rey-wedstrijd tegen Athletic de Bilbao namelijk een spierblessure op. Normaliter zouden zij vervangen worden door talenten met wat ervaring in La Liga in de benen, maar in januari gingen Jean-Clair Todibo, Carles Aleña, Carles Pérez en Moussa Wagué allemaal weg.

Trainer Setién doet daardoor een beroep op andere namen, want uit zijn oorspronkelijke A-selectie hield hij maar veertien man over. Keeper Iñaki Peña (20) sluit aan bij de wedstrijdselectie van zondag, terwijl ook verdediger Ronald Araújo (20) en middenvelder Riqui Puig (20) zich mogen melden. Setién liet een extra spits achterwege en kan tegen Real Betis alleen beschikken over Lionel Messi, Antoine Griezmann en Ansu Fati.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.