Gebrek aan transferactie nog pijnlijker voor Barça na blessurenieuws Dembélé

Reacties

De kans is groot dat Ousmane Dembélé dit seizoen niet meer in actie komt. De aanvaller van Barcelona viel maandag uit tijdens de training en dinsdag kwamen de Catalanen met de diagnose.

Gebrek aan transferactie nog pijnlijker voor Barça na blessurenieuws Dembélé
© Pro Shots

Het blijkt dat Dembélé de hamstring in zijn rechterbeen heeft afgescheurd. Barcelona meldt dat in een later stadium wordt bekeken op welke wijze de Fransman zal revalideren. Een prognose over de herstelduur wordt niet gegeven, maar volgens Spaanse media is de kans groot dat de aanvaller, die juist op de weg terug was van een spierblessure, dit seizoen niet meer in actie komt.

Door de blessure van Luis Suárez en het vertrek van Carles Pérez naar AS Roma kan Barcelona-trainer Quique Setién het slechte nieuws over Dembélé vanzelfsprekend missen als kiespijn. Zeker omdat de zoektocht naar een nieuwe aanvaller zonder succes verliep en er sinds zaterdag geen transfers meer mogen worden gedaan.

Setién sprak onlangs dan ook de hoop dat Dembélé snel inzetbaar zou zijn. 'De markt heeft ons niets gegeven, maar we hoeven niet te wanhopen. We krijgen Dembélé snel terug. Hij is een speler met specifieke kwaliteiten en ik denk dat hij ons veel kan geven. Ik weet zeker dat hij dat ook gaat doen. Dembélé zal laten zien dat hij een geweldige speler is en wordt fantastisch voor ons.'

Vijf keer in actie
De spierblessure waar Dembélé herstellende van was, liep hij eind november op. Toen was de verwachting al dat hij tweeënhalve maand aan de kant zou staan. Dit seizoen kwam de 22-jarige aanvaller nog maar vijf keer in actie in La Liga.

Volgens de krant Sport heeft Dembélé sinds hij in 2017 tekende voor Barcelona liefst tien blessures gehad. De Catalanen namen de Fransman destijds voor 125 miljoen euro over van Borussia Dortmund.

Spelersprofiel

O. Dembélé


Geboortedatum:
15 mei 1997
Leeftijd:
27
Geboorteplaats:
Vernon
Nationaliteit
Frankrijk
Lengte:
1,78 m
Gewicht:
67 kg
Huidige club:
Paris Saint-Germain
Nationaal team:
Frankrijk
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.