Barcelona-flop Dembélé: wel de games, niet de wedstrijden

Reacties

Van de grote belofte Ousmane Dembélé is anno 2020 weinig meer over. De 22-jarige aanvaller is in Barcelona weggezakt in een moeras.

Barcelona-flop Dembélé: wel de games, niet de wedstrijden
© Pro Shots

In de zomer van 2017 trok Barcelona de knip om Dembélé naar Camp Nou te halen. Een bedrag van ruim honderd miljoen euro werd uitgetrokken om de Franse aanvaller los te weken bij Borussia Dortmund. De man die de vertrokken Neymar moest doen vergeten was binnen.

Het hooghouden bij zijn presentatie liep in het honderd. Het bleek een voorbode van een ongelukkig huwelijk. De aanvaller viel meer op door zijn gedrag buiten het veld dan binnen de lijnen. Hij had moeite de discipline op te brengen die past bij een profvoetballer.

Het ging van kwaad tot erger. Dembélé liet trainingen lopen vanwege een gameverslaving, zo wisten de Spaanse media te melden in november 2018. Het leugentje om bestwil – hij meldde maagklachten als reden voor zijn absentie – werd door een bezoek van een teamarts ontmaskerd.

Al dan niet vanwege zijn (gebrekkige) instelling had Dembélé in Spanje ook opvallend vaak last van fysieke ongemakken. Zijn aanwezigheid in de Catalaanse ziekenboeg was opmerkelijk aangezien hij bij zijn eerdere clubs Stade Rennes en Borussia Dortmund juist nauwelijks blessureleed had gekend.

Sinds zijn transfer in 2017 kwam hij tot 4125 minuten verdeeld over 74 duels. Een simpele rekensom leert dat de Catalaanse grootmacht ruim 25 duizend euro betaald heeft voor elke minuut die Dembélé binnen de lijnen doorbracht.

De blessure van Luis Suárez en het gebrek aan daadkracht op de wintertransfermarkt leken Dembélé een mooie kans te bieden af te rekenen met zijn donkere verleden in Barcelona. 'Hij is een speler met specifieke kwaliteiten en ik denk dat hij ons veel kan geven. Ik weet zeker dat hij dat ook gaat doen. Dembélé zal laten zien dat hij een geweldige speler is en wordt fantastisch voor ons', klonk het vorige week uit de mond van trainer Quique Setién.

Die woorden hebben weinig waarde meer na het volgende slechtnieuws-verhaal over Dembélé. De hamstringblessure die hem dit seizoen al langer parten speelt, is zo ernstig dat moet worden gevreesd dat zijn seizoen al voorbij is. Pas vanaf de zomer kan hij weer schitteren, al is de vraag of hij nog de glans kan terugvinden.

De 'nieuwe' spits van Barcelona: 'Ik verwacht nu heel veel van Griezmann'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer O. Dembélé
Meer over O. Dembélé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.