Nu er geen nieuwe spits komt moet Dembélé het doen voor Barcelona

Reacties

Barcelona heeft deze maand geprobeerd om een vervanger voor de geblesseerde Luis Suárez aan te trekken, maar is daar niet in geslaagd. Nu er geen nieuwe spits komt, geeft Barcelona-coach Quique Setién het volledige vertrouwen aan Ousmane Dembélé.

Nu er geen nieuwe spits komt moet Dembélé het doen voor Barcelona
© Pro Shots

De 22-jarige Dembélé maakte in de zomer van 2017 voor 105 miljoen euro de overstap van Borussia Dortmund naar Barcelona, maar heeft mede door blessureleed nog niet voldoende kunnen brengen. De Fransman zit ook nu in de lappenmand: hij staat al sinds november buitenspel met een dijbeenblessure. Dembélé is echter op de weg terug en heeft de training deze week hervat.

Nog zonder Dembélé won Barcelona donderdagavond met 5-0 van Leganés, in het Spaanse bekertoernooi. Voor aanvang van deze wedstrijd bevestigde Barcelona-directeur Guillermo Amor dat er deze maand geen nieuwe spits zal komen. 'Ik ben daar rustig onder', zei Setién na afloop. 'Ik ben het gewend om te werken met de spelers die ik heb. Het mocht gewoon niet zo zijn.'

'De markt heeft ons niets gegeven, maar we hoeven niet te wanhopen. We krijgen Dembélé snel terug', zei de coach. 'Hij is een speler met specifieke kwaliteiten en ik denk dat hij ons veel kan geven. Ik weet zeker dat hij dat ook gaat doen. Dembélé zal laten zien dat hij een geweldige speler is en wordt fantastisch voor ons.'

In de bekerwedstrijd tegen Leganés stond Antoine Griezmann in de punt van de Barcelona-aanval, met Ansu Fati en Lionel Messi op de flanken. Laatstgenoemde scoorde twee keer, Griezmann verzorgde al in de vierde minuut de openingstreffer. De overige Barcelona-doelpunten werden gemaakt door Clément Lenglet en invaller Arthur.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer O. Dembélé
Meer over O. Dembélé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.