Barcelona gooit de handdoek in jacht op spits

Reacties

Barcelona onderneemt geen pogingen meer om een spits aan de selectie toe te voegen. De vacature Luis Suárez zal intern ingevuld moeten worden.

Barcelona gooit de handdoek in jacht op spits
© Pro Shots

De knieblessure van Suárez noopte Barcelona tot het betreden van de winterse transfermarkt. Naast de Uruguayaan was er immers geen echte nummer negen in de selectie. De Catalaanse club probeerde Rodrigo los te weken bij Valencia, terwijl ook Lautaro Martínez (Internazionale), Richarlison (Everton) en Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal) werden genoemd als opties.

Alle pogingen ten spijt, er zal deze maand geen nieuwe spits verwelkomd worden in Camp Nou. 'Vrijdag sluit de transfermarkt en we hebben besloten dat we niemand halen in deze transferwindow', zegt directeur Guillermo Amor op de clubwebsite. 'Als het niet beter is dan wat je al hebt, dan is het beter niets te doen.'

Barcelona heeft blijkbaar de lessen geleerd uit het verleden met noodaankopen. Want zo bleken de winterse nieuwe gezichten Philippe Coutinho en Kevin-Prince Boateng geen gelukkige transfers. Trainer Quique Setién heeft al eerder aangegeven dat hij het ook zonder een nieuwe nummer negen ziet zitten. 'Er is altijd een risico dat er iemand geblesseerd raakt, maar ik heb vertrouwen in de spelers die ik heb', zei de trainer na de 5-0 bekerzege op Leganés.

De 'nieuwe' spits van Barcelona: 'Ik verwacht nu heel veel van Griezmann'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.