'Aubameyang de eerste optie in zoektocht Barça naar extra spits'

Reacties

Barcelona begint deze week dan echt aan de zoektocht naar een centrumspits die het gemis van Luis Suárez moet opvangen. Pierre-Emerick Aubameyang is de belangrijkste kandidaat om deze winter naar Camp Nou te komen.

'Aubameyang de eerste optie in zoektocht Barça naar extra spits'
© Pro Shots

Daar pakt Mundo Deportivo deze dinsdag mee uit. De zoektocht van Barça naar een nummer 9 domineert de cover van de Catalaanse sportkrant, die schrijft dat de nieuwe trainer Quique Setién er inmiddels wel uit is: zijn selectie heeft behoefte aan een extra spits nu Suárez vier maanden aan de kant staat.

Met Antoine Griezmann en Lionel Messi zijn er twee alternatieven voor handen, maar de club wil geen enkel risico lopen in de belangrijke laatste maanden van het seizoen. Technisch directeur Éric Abidal had de markt daarom al verkend en de conclusie is volgens Mundo Deportivo dat Aubameyang de voorkeur heeft.

Makkelijk zal het echter niet worden om de huidige aanvoerder van Arsenal nog deze winter naar Camp Nou te halen. Hoewel het contract van de dertigjarige Gabonees in 2021 al afloopt, hebben The Gunners er geen enkel belang bij hem nú te verkopen. En de financiële middelen van Barça om een spits aan te trekken zijn beperkt.

De club kijkt daarom ook naar andere alternatieven, schrijft Mundo Deportivo. Valencia-spits Rodrigo is de belangrijkste. De Spaanse international past goed in het korte combinatievoetbal dat Setién voor ogen heeft, maar ligt in Mestalla nog vast tot de zomer van 2022 en zal dus eveneens de nodige miljoenen kosten.

Goedkopere opties zijn Olivier Giroud en Fernando Llorente. De 33-jarige Fransman en 34-jarige Spanjaard zijn geen eerste keus bij hun clubs Chelsea en Napoli en zouden met hun ervaring vooral goede pinchhitters zijn. De vraag is of de twee klassieke target men ook passen in het voetbal dat Barça voor ogen heeft.

De 'nieuwe' spits van Barcelona: 'Ik verwacht nu heel veel van Griezmann'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.