Heerlijke goal Messi redt Barcelona-debuut Sétien

Reacties

De wisseling van de wacht bij Barcelona heeft niet geleid tot een spetterend optreden. Granada bezorgde Quique Setién een frustrerende debuutavond in Camp Nou, die dankzij Lionel Messi wel een positief einde kende.

Heerlijke goal Messi redt Barcelona-debuut Sétien
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 0
Granada
Granada

Setién kreeg deze week verrassend de in zijn ogen zeer eervolle taak toebedeeld Barcelona onder zijn hoede te nemen. De 61-jarige Spanjaard moest als opvolger van Ernesto Valverde het geschonden Catalaanse blazoen weer oppoetsen.

Zijn filosofie gaf de doorslag voor Setién te kiezen. Voor hem gaat het vermaak van aanvallend spel boven het resultaat. 'Als we onverdiend met 1-0 winnen, zal ik blij zijn met de drie punten, maar wel met buikpijn naar huis gaan', werd in de aanloop naar het duel met Granada uit zijn mond opgetekend.

Setién had voor zijn debuut nog te maken met de naweeën van de laatste twee duels onder Valverde. Frenkie de Jong moest na zijn rode kaart tegen Espanyol geschorst vanaf de tribune toekijken, terwijl Luis Suárez door een in het Super Cup-duel met Atlético Madrid opgelopen blessure voorlopig niet inzetbaar is.

De vacature in de spits leverde een basisplaats op voor Ansu Fati. De zeventienjarige aanvaller kreeg in de eerste helft verschillende kansen zich te onderscheiden, maar kon het geschonken vertrouwen niet waarmaken. Mede door zijn improductiviteit kwam Granada, dat bij vlagen de botte bijl hanteerde, de eerste 45 minuten zonder schade door. Barcelona werd daardoor de eerste ploeg sinds het seizoen 2005/06 die in één helft meer dan 500 passes verzond zonder te scoren.

In de tweede helft bleven de Catalanen worstelen met de promovendus, die na ruim een uur zelfs door het aluminium de openingstreffer werd onthouden. Yan Eteki zag zijn inzet op de paal eindigen. Niet veel later verdween de hoop op een dergelijk gevaar voor de gasten. Na de tweede gele kaart voor Germán Sánchez moest Granada met een man minder zien te overleven.

Het duurde vijf minuten voordat Barcelona had geprofiteerd van die numerieke meerderheid. Dat werd op zeer fraaie manier gedaan met Messi in de hoofdrol. De Argentijn speelde Antoine Griezmann in het drukke centrum in. Uiteindelijk kwam de bal via een hakje van Arturo Vidal terug bij Messi, die de bevrijdende 1-0 maakte.

Door de zege kwam Barcelona in punten op gelijke hoogte met Real Madrid, dat zaterdag op eigen veld te sterk was geweest voor Sevilla.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.