Oude bekende als valse spits tegen Barça? 'Hij is bijna niet te stoppen'

Reacties

Ousmane Dembélé was woensdag de grote blikvanger in de halve finale van de Coupe de France. Luis Enrique heeft de tweebenige dribbelaar omgedoopt tot valse spits.

Oude bekende als valse spits tegen Barça? 'Hij is bijna niet te stoppen'
© Pro Shots
PSG
PSG
1 - 0
Rennes
Rennes

Een lust voor het oog, zo noemt Le Parisien het optreden van Dembélé in de eerste helft tegen zijn oude club Stade Rennes. Vanuit het centrum was de Fransman met 102 balaanrakingen constant betrokken bij het aanvalsspel (zie beelden onderaan), geflankeerd door Kylian Mbappé en Kang-in Lee. Het was niet de eerste keer dat trainer Enrique hem op die positie neerzette, ook al heeft Dembélé pas één keer gescoord in 34 officiële duels voor PSG.

Nadat PSG zich plaatste voor de finale, kreeg Dembélé de complimenten van beide trainers op hun persconferenties na afloop. 'Hij is een technisch superieure speler, vrijwel onbespeelbaar met zijn tweebenigheid. We weten niet eens of hij rechts- of linksbenig is. Vanuit het centrum benaderd hij zijn beste versie', stelde Enrique vast. 'Ik maak me geen zorgen over zijn afronding, dat maakt mij niet uit. Daar zal hij beter in worden en hij creeërt zoveel gevaar. Hij is bijna niet te stoppen door tegenstanders.'

Enrique kreeg bijval van zijn collega. 'Als we het over Ousmane hebben, gaat het altijd over zijn fouten. Maar ik praat altijd over zijn kwaliteiten: hij is een buitengewone speler als je kijkt naar zijn balans en dribbels', zei Julien Stéphan, die al trainer bij Rennes was toen Dembélé doorbrak. 'Als hij ook zo goed was in afmaken, zou hij waarschijnlijk de Gouden Bal winnen.'

Woensdag staat Dembélé opnieuw als valse spits tegenover een team waarvoor hij eerder speelde: Barcelona. De Catalanen komen dan op bezoek in Parijs voor de eerste ontmoeting in de kwartfinales van de Champions League.

De hoogtepunten van Dembélés optreden tegen Rennes:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Coupe de France
Meer over Coupe de France
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Meer O. Dembélé
Meer over O. Dembélé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.