PSG kan door Mbappé na zestien jaar wraak nemen op Lyon

Reacties

Paris Saint-Germain heeft woensdagavond ten koste van Stade Rennes de finale van de Coupe de France gehaald. Kylian Mbappé speelde uiteraard een hoofdrol voor de hoofdstedelingen, die in de finale uitkomen tegen Olympique Lyon.

PSG kan door Mbappé na zestien jaar wraak nemen op Lyon
© Pro Shots
PSG
PSG
1 - 0
Rennes
Rennes

Zestien jaar geleden was Lyon ook de tegenstander in de finale van het Franse bekertoernooi. Het was een tijd dat Pauleta en Karim Benzema in de spits rondliepen bij PSG en Lyon, Sidney Govou van Lyon maakte in 2008 in de verlenging de enige treffer van de finale. Op 25 mei, als de finale op het programma staat, kan PSG dus wraak nemen.

Dat dit mogelijk is, komt door Mbappé. De vertrekkende superster trok weer alle aandacht naar zich toe, hetzij eerst negatief. Acht minuten voor rust kreeg hij een strafschop mee, maar Mbappé faalde vanaf elf meter. Routinier Steve Mandanda (39) keerde zijn inzet. Enkele minuten later moest de Franse goalie alsnog zwichten voor Mbappé. De superster had wat geluk dat zijn inzet via een been van een tegenstander in het doel belandde. Dit bleek de enige treffer van de wedstrijd te zijn.

PSG speelt dit weekend tegen Clermont Foot in de Ligue 1 en staat dan voor het tweeluik met Barcelona in de kwartfinale van de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.