PSG houdt zicht op vier prijzen na ruime bekerzege

Paris Saint-Germain heeft na een overwinning op OGC Nice de halve finale van de Coupe de France bereikt. Kylian Mbappé scoorde, maar Fabián Ruiz was de grote uitblinker met een goal en een assist.

PSG
PSG
3 - 1
Nice
Nice

De thuisploeg kwam na een klein kwartier op voorsprong. Mbappé combineerde fraai met Ruiz en volleerde hard raak. Het was alweer de 34ste treffer van het seizoen voor de Franse aanvaller bij PSG. Niet veel later zorgde de man van de assist - Ruiz - zelf voor de 2-0.

Nog voor rust deden de bezoekers uit Nice wel wat terug. Na matig uitverdedigen van de PSG-defensie belandde de bal plotseling voor de voeten van Gaëtan Laborde. De spits dacht niet aan en knalde de aansluitingstreffer tegen de touwen.

In de tweede helft gooiden de Parijzenaren de wedstrijd in het slot. De twintigjarige Lucas Beraldo, die in de winterse transferperiode voor 20 miljoen euro overkwam van São Paulo, kopte zijn eerste doelpunt voor zijn nieuwe club tegen de touwen.

Door de overwinning verzekerde PSG zich van de halve finale van het Franse bekertoernooi. De club uit de hoofdstad is daarom nog steeds in de race om aan het einde van dit seizoen met vier prijzen in zijn handen te staan. PSG gaat namelijk aan kop in de Ligue 1, zit in de kwartfinale van de Champions League en veroverde eerder dit seizoen de Franse Super Cup.