Geen EK door maandenlange revalidatieperiode voor Dembélé

Reacties

Ousmane Dembélé kan pas in het nieuwe seizoen zijn rentree maken voor Barcelona. De aanvaller staat na de operatie aan de hamstring in zijn rechterbeen zes maanden aan de kant.

Geen EK door maandenlange revalidatieperiode voor Dembélé
© Pro Shots

Barcelona had al eerder naar buiten gebracht dat Dembélé in Finland onder het mes zou gaan. Spaanse media rekenden er toen al op dat de Fransman dit seizoen niet meer in actie zou kunnen komen. Dat nieuws is dinsdagavond bevestigd door Barcelona. Door de revalidatieperiode van zes maanden moet Dembélé ook een streep door het EK zetten.

Met de update van Barcelona is de kans dat de Spaanse kampioen nog een nieuwe aanvaller gaat aantrekken nóg groter geworden. Een speciale regel van de Spaanse voetbalbond maakt een dispensatietransfer na een zwaar blessuregeval mogelijk. Met een medisch attest moet dan aangetoond worden dat een speler minstens vijf maanden uitgeschakeld is. Barcelona kan dit nu dus doen.

De mogelijke aankoop van Barcelona moet uit het Spaanse voetbal komen en kan niet meer worden ingeschreven voor de knock-outfase van de Champions League. Als de Spaanse voetbalbond toestemming geeft, heeft Barça precies vijftien dagen de tijd om toe te slaan op de transfermarkt.

Voor Dembélé is het nieuws over zijn maandenlange afwezigheid een volgende klap. De 21-voudig Frans international heeft na zijn transfer van Borussia Dortmund naar Barcelona in 2017 vaak te maken gehad met blessureleed. Hij was juist op de weg terug na een hamstringblessure, maar aan het begin van deze maand ging het tijdens de training opnieuw mis.

Bekijk hier al onze video's
Meer O. Dembélé
Meer over O. Dembélé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.