Sneijder deelt bizarre anekdote uit Qatar: 'Alles is mogelijk daar'

Reacties

Wesley Sneijder heeft een opmerkelijke anekdote gedeeld uit zijn periode in Qatar. De voormalig middenvelder sloot zijn carrière af bij Al-Gharafa en vertelde donderdagavond bij Op1 over een rode kaart die hij ontving in een competitiewedstrijd.

Sneijder deelt bizarre anekdote uit Qatar: 'Alles is mogelijk daar'
© NPO 1
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Sneijder kreeg een rode kaart in de wedstrijd tegen Qatar SC (0-2 zege) in november 2018. Na een schot van dichtbij leek hij met zijn voet te landen op of nabij de hand van de doelman. Sneijder kreeg een rode kaart en riep woest dat hij nooit meer in Qatar zou voetballen toen hij van het veld liep. Daar kwam hij van terug: in de volgende speelronde stond hij gewoon weer op het veld. Zijn rode kaart was mede dankzij het bestuur van Al-Gharafa geseponeerd, suggereerde Sneijder.

'Het stond op dat moment 0-2 en ik had ze allebei gescoord. Je kunt weleens een rode kaart pakken uit frustratie, maar dat was totaal niet aan de orde, want ik had twee keer gescoord', zei de recordinternational van Oranje. 'Ik wachtte juist op onze spits, zodat die kon meelopen en een doelpunt kon maken. Ik kreeg rood terwijl ik weinig had gedaan. Ik was furieus. In de kleedkamer zei ik tegen onze sjeik: "Ik blijf hier niet meer, ik ga weg. Jij belt mij maar terug wanneer de kaart geseponeerd is." Dat duurde nog geen anderhalve dag. Kaart geseponeerd, scheidsrechter geschorst en we kregen een scheidsrechter uit Zwitserland met de naam Schneider. Alles is mogelijk daar', lachte hij. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.