Slot toont zich kritisch op Feyenoord en gaat in op blessure Giménez

Arne Slot vond Feyenoord donderdagavond goed spelen in het heenduel met Shakhtar Donetsk in de Europa League, maar baalt ervan dat zijn ploeg dat niet vertaalde in een overwinning. En dus was de trainer van de Rotterdammers na afloop kritisch.

Sjachtar Donetsk
1 - 1
Feyenoord
Feyenoord

Feyenoord domineerde tijdens de uitwedstrijd tegen Shakhtar en creëerde na rust ook kansen om op voorsprong te komen, maar kreeg uiteindelijk het deksel op de neus toen Yaroslav Rakitskyi uit de eerste de beste mogelijkheid voor de Oekraïners scoorde uit een corner. Het was aan invaller Ezequiel Bullaude te danken dat een nederlaag uitbleef (1-1). De Argentijn kopte vlak voor tijd raak en zorgde er zo voor dat Feyenoord niet voor het eerst dit seizoen scoorde in de slotfase. 'Het was wéér een goal in de eindfase', erkende Slot na afloop bij Veronica dat het inderdaad een trend begint te worden. 'En het was wéér het verhaal van onze vorige wedstrijden, waarin we daarvoor al vele kansen hadden om eerder een goal te maken. En de tegenstander die een goal maakte toen ze voor het eerst in onze zestien kwamen.'

Orkun Kökçü toonde zich na afloop kritisch. Terecht, aldus Slot. 'Op heel veel onderdelen hoef je niet kritisch te zijn, maar als je zoveel beter bent en zoveel dominantie hebt, is het uitermate teleurstellend dat je met 1-1 weggaat. Ik vond dat we de eerste helft beter waren, wat ook prima is in een uitwedstrijd van de achtste finale in de Europa League. Maar je moet ook aanvoelen dat beter zijn niet voldoende is, dat je dan ook echt kansen moet uitspelen. Dat hebben we de tweede helft gedaan, dan blijft het enige verwijt dat je die kansen niet afgemaakt. Maar ook de tweede helft was er complete dominantie, nu gepaard met kansen. En over de hele wedstrijd hebben we eigenlijk helemaal niks weggegeven, maar één corner velt ons wel. En dan mag je nog blij zijn dat het op het einde nog 1-1 wordt.'