Gouden wissel voorkomt ongelukkige nederlaag Feyenoord tegen Shakhtar

Reacties

Feyenoord heeft een ongelukkige nederlaag tegen Shakhtar Donetsk donderdagavond op het nippertje voorkomen. De Rotterdammers hadden in het heenduel van de achtste finale van de Europa League het beste van het spel, maar verzuimden zich te belonen. Nadat de Oekraïners uit hun enige mogelijkheid wél scoorden, ontpopte invaller Ezequiel Bullaude zich tot redder in nood.

Gouden wissel voorkomt ongelukkige nederlaag Feyenoord tegen Shakhtar
© Pro Shots
Sjachtar Donetsk
Sjachtar Donetsk
1 - 1
Feyenoord
Feyenoord

Shakhtar-trainer Igor Jovicevic duwde Feyenoord vooraf in de favorietenrol, maar Arne Slot wilde daar niets van weten. De coach van de Rotterdammers wees tijdens zijn perspraatje op de goede resultaten van de Oekraïners in de Champions League, waarin ze wonnen op bezoek bij RB Leipzig en thuis gelijkspeelden tegen Real Madrid. Toch was het Feyenoord dat donderdagavond in Warschau, vanwege de oorlog in Oekraïne de standplaats van Shakhtar, de bovenliggende partij was.

Het duurde wel even voordat het overwicht ook tot serieuze mogelijkheden leidde. Feyenoord domineerde de gehele eerste helft zonder een echte kans te creëren, omdat het telkens ontbrak aan de laatste pass. Pas enkele minuten na de hervatting moest Shakhtar-keeper Anatoliy Trubin voor het eerst ingrijpen. Danilo, die de geblesseerd afgehaakte Santiago Giménez verving, schoot van dichtbij op zijn voeten uit een voorzet van Quilindschy Hartman.

© Pro Shots

Feyenoord vond in de tweede helft steeds beter de weg naar het doel van Trubin, maar de keeper van Shakhtar ook daadwerkelijk passeren lukte de Rotterdammers niet. Alireza Jahanbakhsh schoot na voorwerk van Oussama Idrissi met links rakelings naast (foto), Lutsharel Geertruida verzuimde voor zijn eigen kans te gaan na een goede pass van Orkun Kökçü en Trubin haalde een knappe kopbal van Danilo met zijn vingertoppen nog net op tijd uit zijn doel.

Achterin had Feyenoord, met Gernot Trauner na een uur in de ploeg in plaats van Marcus Pedersen, weinig te vrezen van Shakhtar en voormalig Ajax-spits Lassina Traoré. Maar juist nadat Slot met Javairô Dilrosun en Igor Paixão twee verse aanvallende krachten had ingebracht, kwamen de Oekraïners uit het niets op voorsprong. Uit een corner werkte verdediger Yaroslav Rakitskyi de bal met veel geluk via zijn rug over doelman Timon Wellenreuther.

Feyenoord had toen nog een kwartier om de schade te repareren en kreeg vijf minuten voor tijd een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar Jahanbakhsh - mogelijk wat gehinderd door de meespringende Paixão - kopte rakelings naast. De Iraniër maakte daarna plaatst voor Ezequiel Bullaude en dat bleek een gouden wissel. De Argentijn kopte vlak voor tijd tegendraads binnen uit een voorzet van Paixão. Geertruida leek zelfs nog de 1-2 te maken, maar hij stond buitenspel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Do 16 mrt. 2023

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.