Slechte timing voor Spurs: angst voor absentie Kane

Reacties

Tottenham Hotspur en Harry Kane vrezen dat hij een maand afwezig is, melden Britse media. De 25-jarige spits liep een enkelblessure op in het competitieduel met Manchester United (0-1 nederlaag).

Slechte timing voor Spurs: angst voor absentie Kane

Kane kampte in de voorgaande jaren al vaker met enkelproblemen. Zondag strompelde hij van het veld. De aanvoerder van Spurs zou verwachten dat hij vier weken langs de kant staat, waardoor Kane de drukke reeks met vier competitieduels, twee bekerwedstrijden en het eerste Champions League-duel met Borussia Dortmund zou moeten missen. Door de zwelling is het nog niet mogelijk om een scan van zijn enkel te maken.

De timing van Kane's blessure is ongelukkig. Terwijl Lucas Moura in de laatste fase van het herstel van een knieblessure zit, valt naast Kane ook Heung-Min Son tijdelijk weg in de aanval. De Zuid-Koreaan, die een sterk seizoen draait, vertrekt naar de Azië Cup. Daar is Son mogelijk tot eind januari. Manager Mauricio Pochettino gaf maandag aan dat Vincent Janssen in ieder geval geen nieuwe kans krijgt.

'Deze twee gasten zijn enorm belangrijk voor ons', erkent Spurs-verdediger Jan Vertonghen tegenover The Guardian. 'Vooral de laatste maanden waren ze geweldig. Dus we hopen dat ze snel terug zullen zijn. Het is vervelend, maar er moeten nu andere gasten opstaan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.