Sigthórsson: 'We speelden tegen de nieuwe kampioen'

Met opgeheven hoofd heeft IJsland zondag afscheid genomen van het EK-podium. Spits Kolbeinn Sigthórsson was ondanks de uitschakeling vooral trots.

'Het is teleurstellend om eruit te liggen, maar we zijn echt heel trots op alles wat we hebben gedaan', zei Sigthórsson na de 5-2 nederlaag in Stade de France tegen Frankrijk. 'We zijn ook trots op alle steun. Dit is echt fantastisch. Kijk om je heen. Dit is echt schitterend.'

De spits kon ook vrede hebben met het einde van het memorabele EK-avontuur vanwege de kracht van Frankrijk. 'We speelden tegen de nieuwe Europese kampioen. Frankrijk speelde echt een fantastische wedstrijd.'

Sigthórsson zag hoe de IJslandse verdediging geen antwoord had op de Franse aanvalsdrang. 'Onze defensie speelde misschien niet zoals het had moeten doen. Daarom doet het wel pijn. Maar we zijn teruggekomen in de tweede helft en hebben laten zien dat we altijd kunnen scoren.'

Na de kansloze achterstand na de eerste helft leverde de oud-Ajacied met een doelpunt zijn bijdrage aan een positief sluitstuk. 'Ik moet ons complimenteren voor het getoonde karakter. We wilden dat laten zien door de tweede helft te winnen. Dat hebben we gedaan door twee keer te scoren. Daarmee mogen we tevreden zijn.'